Antena Meniu Search
x

Schimbări în ÎNVĂŢĂMÂNT! Noi reguli în şcoli

Copilul dumneavoastră a luat o notă proastă? Nu-i nimic. Puteţi depune contestaţie. Mai nou, rezultatele slabe la învăţătură pot fi chiar schimbate

Vezi și

Copilul dumneavoastră a luat o notă proastă? Nu-i nimic. Puteţi depune contestaţie. Mai nou, rezultatele slabe la învăţătură pot fi chiar schimbate

Legea ar putea fi schimbată, dar doar dacă vorbim de o lucrare scrisă iar diferenţa dintre nota acordată în urma reevaluării şi cea iniţială este de cel puţin de un punct. Dar până acolo, părintele sau chiar elevul are dreptul de a contesta rezultatele evaluărilor de la clasă.

În primul rând, dascălul îşi va prezenta argumentele, iar dacă nu sunt considerate satisfăcătoare, elevul sau părintele poate solicita, directorului şcolii, reevaluarea lucrării. Noul regulament vine însă şi cu alte modificări. Datele personale şi rezultatele şcolare, ale elevilor, nu pot fi făcute publice.

Regulamentul mai prevede şi că şcolile sunt obligate să asigure consiliere în scopul orientării profesionale, dar şi psihologică şi socială. Noul regulament păstrează reducerile pentru şcolari. Mai exact, elevii au dreptul la tarife reduse cu 75% pentru accesul la manifestări culturale şi sportive organizate de instituţiile publice.

Regulamentul vine însă şi cu obligaţii pentru elevi. Aceştia nu pot organiza sau participa la acţiuni de protest care afectează desfăşurarea orelor.

Iar în şcoli nu sunt permise materiale care atentează la independenţa, suveranitatea şi integritatea naţională a ţării. Bineînţeles şi violenţa, de orice natură, este interzisă. Şi vorbim aici, atât din partea dascălilor, cât şi a elevilor.

Consiliul Naţional al Elevilor atrage însă atenţia asupra noului regulament. Şi spune că acest document încalcă articole din Declaraţia Drepturilor Omului, Constituţia României, dar şi Legea Educaţiei Naţionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Schimbări în ÎNVĂŢĂMÂNT! Noi reguli în şcoli