Antena Meniu Search
x

Video Nominalizările Oscar 2021, o gală a premierelor și a diversității: 2 femei regizor și 9 actori de culoare, pe lista favoriţilor

România a ajuns pentru prima dată pe covorul roşu al Premiilor Oscar, datorită lung-metrajului Colectiv. Cătălin Anchidin, un promotor al filmului românesc a fost prezent în platoul Observator şi ne-a povestit ce înseamnă pentru ţara noastră cele două nominalizări din partea Academiei americane de Film, dar şi despre premierele şi diversitatea de la gala din anul acesta.

de Redactia Observator

la 16.03.2021, 16:23

Vezi și
  • România, nominalizată pentru prima oară la Premiile Oscar
  • Documentarul Colectit a devenit primul film românesc nominalizat la Oscar
  • Cele mai multe nominalizări le are pelicula "Mank"

Documentarul Colectiv a devenit primul film românesc nominalizat la Oscar.  Lansat la 5 ani după tragedia din clubul bucureştean, filmul lui Alexander Nanau acoperă ancheta condusă de Gazeta Sporturilor, dosarul HexiPharma, dar şi modul în care Ministerul Sănătăţii a asigurat comunicarea în acest caz şi transferul pacienţilor arşi în străinătate. Este primul film românesc nominalizat vreodată la Oscar şi va concura la două secţiuni: cel mai bun documentar şi cel mai bun film străin

"Este cea mai mare performanţă a unui film românesc din ultima vreme. De altfel, cred că 2021 este  unul dintre cei mai buni ani ai al cinematografiei româneşti într-un an al pandemiei, într-un în care autorităţile au lăsat cultura, au lăsat cinematografie românească puţin la o parte. Industria creativă fiind una din industriile cele mai lovite de criza aceasta. Şi cred că meritull îî aparţine lui Alexander Nanau, el este cel care merge cu filmul la Oscar.", spune Cătălin Anchidin. 

Ceremonia de anul acesta este considerată una a premierelor şi a diversităţii. Pentru prima dată în istoria premiilor Oscar, două femei au fost nominalizate la categoria cel mai bun regizor. În plus, 9 actori de culoare se află pe lista favoriţilor. 

Totodată, pentru prima dată în 93 de ani, două femei sunt nominalizate la categoria în istoria. Este vorba de Chloé Zhao şi Emerald Fennell.

Cele mai multe nominalizări le are pelicula "Mank". Producţia a primit 10 selecţii. Pe listă se află şi filmul "The Father", în care actorul Anthony Hopkins apare în rol principal. Interpretarea i-a adus, de altfel, vedetei în vârstă de 83 de ani nominalizarea pentru cel mai bun actor. 

O altă premieră este că nouă actori de culoare se află pe lista nominalizărilor, în comparaţie cu anul trecut, când a fost doar unul. Gala de decernare a celor mai importante premii din industria filmului va avea loc 25 aprilie în Los Angels.

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Nominalizările Oscar 2021, o gală a premierelor și a diversității: 2 femei regizor și 9 actori de culoare, pe lista favoriţilor