Antena Meniu Search
x

ATENȚIE, șoferi! Normele de aplicare a legii RCA, aprobate de ASF. Care sunt NOUTĂȚILE

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dezbătut şi a aprobat, în 26 iulie, norma de aplicare a legii privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto RCA.

de Redactia Observator

la 27.07.2017 , 16:38

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dezbătut şi a aprobat, în 26 iulie, norma de aplicare a legii privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto RCA.

”Consiliul ASF a adoptat norma în forma rezultată din consultările avute cu principalii participanţi la piaţa asigurărilor auto obligatorii (asociaţii de protecţia consumatorilor, societăţi de asigurare, transportatori, brokeri şi service-uri auto, precum şi alte asociaţii), considerând că amendamentele aduse proiectului iniţial au conturat un cadru coerent şi echilibrat în sprijinul aplicării legii, care a întrunit totodată şi un consens larg pe parcursul celor două dezbateri publice pe această temă”, se arată în comunicat.

Noul cadru legal presupune o colaborare mai strânsă între mai multe instituţii ale statului. În acest sens, ASF a iniţiat parteneriate cu Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii şi cu Registrul Auto Român (RAR).

Articolul continuă după reclamă

Norma detaliază mecanismele de implementare a noii legi RCA şi aduce clarificări în ceea ce priveşte o serie de prevederi, printre care se numără reglementarea modalităţii de constatare, evaluare, stabilire şi plată a despăgubirilor, modalitatea de decontare directă, asigurările RCA aplicabile asiguraţilor cu risc ridicat şi reglementarea criteriilor de aplicare a sistemului bonus-malus.

Pe acelaşi subiect

Piaţa RCA a fost zguduită de scandaluri după declanşarea falimentului în cazul Astra şi Carpatica. În prezent, pe această piaţă activează nouă jucători: Euroins, City Insurance, Allianz-Ţiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama, Uniqa şi Grawe.

Volumul total al primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto RCA a atins anul trecut un total de 4,03 miliarde lei (897 milioane euro), cu 29% mai mult decât în anul anterior, în contextul creşterii primei medii.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Călătoriți cu trenul pe caniculă?
Observator » Stiri sociale » ATENȚIE, șoferi! Normele de aplicare a legii RCA, aprobate de ASF. Care sunt NOUTĂȚILE