Antena Meniu Search
x

Nota scăzută la purtare nu-i mai sperie pe elevii bătăuşi! Bătăile în şcoli sunt tot mai dese

Mai interesaţi de filmele de acţiune decât de bibliotecă, elevii au început să îşi echipeze ghiozdanul cu un întreg arsenal. Cuţitele sau pistoalele cu gaz. Puterea pumnului face şi ea legea în şcolile din România. O banală scădere a notei la purtare sau exmatricularea nu pare să îi ţină în frâu pe tinerii tot mai violenţi.

Vezi și

 În Bucureşti, numărul violenţelor a crescut cu aproape 40% în 2013 faţă de anul precedent. Şi nu doar elevii au o problemă, ci şi profesorii. Tatăl comentează imaginile de pe camerele de luat vederi care au înregistrat bătaia fiului lui.

Ştefan Ungureanu priveşte revoltat imaginile în care fiul lui, elev la Liceul Mircea Eliade, din Capitală este bătut ca-n ringul de box de un coleg de clasă. Şi au dat până l-au băgat pe băiat în spital.

Alexandru a stat în spital aproape trei săptămâni. În urma bătăii nu mai poate merge la antrenamentele de fotbal, iar sechele nu se opresc aici.

După două luni s-a reîntors la şcoală. Elevul agresor a fost exmatriculat, iar toţi cei treisprezece colegi care au asistat la bătaie au primit nota scăzută la purtare. Pentru că bătaia a avut loc în afara şcolii, conducerea nu şi-a asumat oficial, răspunderea.

Conform unei statistici a Poliţiei Române, 597 de elevi au fost implicaţi în acte de violenţă în şcolile din România, anul trecut. 103 profesori au fost reclamaţi pentru violenţă, furt şi şantaj, iar în unităţile de învăţământ au mai fost înregistrate 16 tâlhării şi 6 violuri.

În anul şcolar 2012-2013, în Bucureşti, doi elevi au fost prinşi cu pistoale cu gaz în incinta şcolii, la 8 elevi s-au găsit cuţite, au fost peste 60 de furturi, iar 2.177 de elevi au avut nota scăzută la purtare sub 7.

Şi numărul absenţelor nemotivate este îngrijorător: aproape opt milioane de absenţe au primit elevii din Capitală, motivate fiind mai puţin de jumătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Nota scăzută la purtare nu-i mai sperie pe elevii bătăuşi! Bătăile în şcoli sunt tot mai dese