Antena Meniu Search
x

Video Noul val de caniculă a venit cu o avalanşă de apeluri la 112. Ce trebuie să facă românii pentru a evita să ajungă pe un pat de spital

Valul de caniculă a ajuns astăzi la apogeu în a doua zi. În sudul ţării s-au atins 40 de grade Celsius, la umbră. În Capitală, ambulanţele au brăzdat oraşul pentru a ajunge la zeci de oameni care au leşinat din cauza căldurii. În acest timp, nordul ţării se confruntă cu vijelii puternice, grindină cât oul şi rafale de vânt de 120 de kilometri.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 28.07.2021, 20:15

Vezi și
  • Vremea se menţine caniculară în România cel puţin până pe 2 august.

Cea mai călduroasă zi din ultimii 14 ani a venit în Capitală cu o avalanşă de apeluri la 112. 

Alis Grasu, manager SABIF: Au fost 16 persoane care au simţit că îşi pierd starea de conştienţă, lipotimii şi cinci persoane care chiar şi-au pierdut starea de conştienţă pentru scurt timp. Au prezentat sincope. Este un număr mare. În ultimele zile, a crescut cu aproximativ 8-10% numărul total de solicitări. 

Ca să nu ajungă pe patul de spital, oamenii sunt sfătuiţi să respecte recomandările medicilor. 

Regulile caniculei sunt extrem de simple. În primul rând, medicii recomandă să nu ieştim din case în intervalul orar 11.00 - 18.00 şi să nu facem sport sau efort fizic de orice fel. Cu toate acestea, dacă suntem nevoiţi să ieşim afară, ar fi bine să o facem îmbrăcaţi corespunzător, cu haine din fibre naturale, cum ar fi bumbac sau in 100%. De altfel, nu uitaţi să vă hidrataţi, dar nu cu băuturi cu un conţinut ridicat de cofeină sau alcool, ci cu apă.

Pe acelaşi subiect

Vremea tropicală se menţine în România cel puţin până pe 2 august

Şi, totuşi, la orele prânzului străzile erau pline: "Am fost la Secţia Financiară. Nu mai pierd vremea prin oraş că deja tremur. E cald rău". 

Săptămâna de foc a băgat în priză autorităţile. La Bucureşti, au fost create mai multe puncte fixe şi mobile de prim ajutor, iar în unele sectoare poliţiştii locali au împărţit apă populaţiei.

Dacă în sud e cod portocaliu de caniculă, în nord e cod portocaliu de vijelii. La Botoşani, rafalele de vânt au atins 115 kilometri la oră. În Fălticeni, vântul a smuls acoperişul unui bloc şi l-a împrăştiat în parcare. În Sălaj, a plouat cu bucăţi de gheaţă cât un ou. 

În Cluj, ploaia puternică a ajuns în aeroport.

Vremea rămâne tropicală în cea mai mare parte a ţării până pe 2 august. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Noul val de caniculă a venit cu o avalanşă de apeluri la 112. Ce trebuie să facă românii pentru a evita să ajungă pe un pat de spital