Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de caniculă în Bucureşti şi 6 judeţe. ANM anunţă temperaturi de 40 de grade la umbră, în următoarele zile

Capitala și 6 județe se vor afla joi, vineri și sâmbătă sub cod portocaliu de caniculă. Temperaturile urcă până la 40 de grade Celsius, cu disconfort puternic. Miercuri sunt anunțate ploi torenţiale, grindină şi vijelii puternice în mai bine de jumătate de țară.

De Veronica Micu la 28.07.2021, 10:25

Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă cod galben pentru intervalul miercuri - sâmbătă. Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

meteoromania.ro

Cod portocaliu de caniculă în București și 6 județe

Pentru zilele de joi, vineri și sâmbătă meteorologii au instituit un Cod portocaliu de căldură persistentă și disconfort termic deosebit de accentuat. Astfel, în București și în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și în sudul județului Caraș - Severin disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Pe acelaşi subiect

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade Celsius. Duminică și luni valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Coduri galben și portocaliu de vijelii în nordul, centrul și estul țării

În intervalul miercuri, ora 13.00 - joi, ora 2.00, în nordul, centrul și estul țării, în zonele montane și în dealurile subcarpatice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat averse ce vor avea și caracter torențial și grindină.

Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului dar pe arii mai restrânse.

meteoromania.ro

Județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava, Neamț, Bacău, Botoșani, Iași și Vaslui se vor afla, miercuri între orele 13.00 – 23.00, sub avertizare cod portocaliu de vijelii.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Se anunță vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70...80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși izolat 25...30 l/mp, potrivit ANM.

Prognoza meteo 28 iulie

Valul de cãldurã va persista, iar disconfortul termic se va accentua. Va fi caniculã în aproape toate regiunile, iar indicele temperaturã-umezealã ITU va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 31 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei.

Cerul va fi variabil, însã în a doua parte a zilei, instabilitatea atmosfericã va fi pronunţatã şi se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, cu rafale de peste 70...80 km/h, vijelii puternice şi cãderi de grindinã, dar numai pe alocuri, îndeosebi în Transilvania, Maramureş şi în Moldova, precum şi la munte şi în zona subcarparpaticã, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial.

Prognoza specială pentru Capitală. Temperaturile ajung la 38 de grade Celsius

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București. Temperaturile maxime vor ajunge, zilele următoare, la 38 de grade Celsius. Miercuri seara este posibil să fie furtună.

Prognoza specială pentru București a fost emisă pentru perioada miercuri ora 10.00 - sâmbătă ora 22.00. Vremea se va menține caniculară. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar până la sfârșitul săptămânii disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Valorile temperaturii maxime se vor situa în jurul a 38 de grade, iar temperatura minimă va avea valori, în general, de 20...22 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, exceptând seara zilei de miercuri, când vor fi condiții pentru fenomene asociate instabilității atmosferice, ce se pot concretiza îndeosebi prin intensificări ale vântului și descărcări electrice.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Cod portocaliu de caniculă în Bucureşti şi 6 judeţe. ANM anunţă temperaturi de 40 de grade la umbră, în următoarele zile