Antena Meniu Search
x

Galerie foto Vremea 29 iulie 2021. Încă o zi caniculară, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 29 iulie. Vremea se va menține caniculară, cu temperaturi maxime ce se vor situa între 28...29 de grade în nord și în jurul a 39 de grade în Oltenia și sud-vestul Munteniei.

de Redactia Observator

la 28.07.2021, 15:30

harta meteorologică
Vremea joi 29 iulie 2021 - Observator

În noaptea de miercuri spre joi cerul va fi variabil, însă la începutul nopții în zona de munte și în nord-estul țării, iar spre dimineață în vest vor mai fi înnorări temporar accentuate, descărcări electrice și intensificări ale vântului, dar numai izolat averse și condiții de grindină. Temperaturile minime se vor situa local peste 20 de grade în zonele joase de relief, iar la scara întregii țări vor fi cuprinse între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23...26 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Izolat vor fi condiții de ceață.

Vremea joi 29 iulie 2021

Vremea se va menține caniculară în vestul și sudul țării și local în rest, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor situa între 28...29 de grade în nord și în jurul a 39 de grade în Oltenia și sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 14 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara, îndeosebi în nord, centru și zona de munte, vor fi înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină, dar numai pe arii restrânse averse. Izolat, spre sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi în continuare caniculară și disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre seară, dar probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice va fi redusă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 37...38 de grade, iar cea minimă va fi de 19...22 de grade.

Vremea pe litoral

Vremea va fi călduroasă, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură - umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 22 și 25 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 26 și 29 de grade.

Vremea la munte 

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara, îndeosebi în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi înnorări temporar accentuate și local frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și averse, posibil cu caracter torențial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 29 iulie 2021. Încă o zi caniculară, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat