Antena Meniu Search
x

Nu dormi bine? Iată ce spun medicii despre asta

Insomnia este una dintre cele mai frecvente probleme cu care oamenii din ziua de astăzi se confruntă. Medicii spun, însă, că stresul nu este întotdeauna un răspuns

Insomnia este una dintre cele mai frecvente probleme cu care oamenii din ziua de astăzi se confruntă. Medicii spun, însă, că stresul nu este întotdeauna un răspuns

Specialiştii endocrinologi spun că lipsa somnului ar putea fi cauzată de tiroidă, de exemplu. Iată câteva semne care ar trebui să te trimită direct la medic:

Oboseala cronică (fără să fie consecinţa unei perioade de efort deosebit sau a unei infecţii) e 99% semn de hipotiroidie. Dacă simţi că ţi-e greu să-ţi porneşti motoarele dimineaţa şi că ai prefera să rămâi pe canapea toată ziua după ce noaptea ai dormit cu hopuri, poate fi vorba despre o lipsă a hormonilor tiroidieni care determină o încetinire resimţită de întregul organism. 

Păr uscat. Afecţiunile tiroidei influenţează aspectul pielii şi al părului, dar şi consistenţa unghiilor.

Transpiri abundent. Modificările temperaturii corpului sunt şi ele indicii frecvente ale unei posibile afecţiuni tiroidiene. În cazul hipertiroidiei, la cel mai mic efort fizic, apare o tendinţă de încălzire, urmată de transpiraţie şi mâini umede. În cazul hipotiroidiei, avem extremităţile reci şi resimţim acut frigul.

Inima o ia razna. Jocul schimbărilor de ritm cardiac e şi el semn al unei dereglări tiroidiene. În hipertiroidie, pulsul mărit e adesea însoţit de o creştere a presiunii arteriale. În hipotiroidie, vorbim despre ritm cardiac sub normal. În ambele situaţii, dacă nu mergem la medic, aceste tulburări pot determina apariţia unei aritmii permanente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Nu dormi bine? Iată ce spun medicii despre asta