Antena Meniu Search
x

OPT premii, inclusiv locul I a adus acasă o echipă de şase elevi, de la Olimpiada internaţională de limbă franceză

Iar locul întai a ajuns tot în ţara noastră. O elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Traian din Drobeta-Turnu-Severin este cea care a reuşit asta.

Vezi și

Iar locul întai a ajuns tot în ţara noastră. O elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Traian din Drobeta-Turnu-Severin este cea care a reuşit asta. Şi este o performanţă cu care avem toate motivele să ne mândrim.

Mama este cea care i-a insuflat dragostea pentru franceză. Mică fiind, Maria asculta poveşti şi cântece în limba lui Moliere. 

"Pentru mine limba franceza reprezintă o pasiune, aşa ca nu aş putea contoriza timpul. Totul vine de la sine", spune Maria.

Aşa a venit şi premiul. Unul care a bucurat pe toată lumea. Şi toată şcoala este mândră acum de rezultatele fetei care aduc cinste liveului dar şi oraşului Drobeta-Turnu-Severin.

Olimpiada a avut loc între 25 şi 30 septembrie în Armenia, iar din lotul României au facut parte 6 elevi. Maria spune că subiectele au fost grele... dar profesorii au avut grijă ca tinerii să fie bine pregătiţi.

La proba care a făcut-o câştigătoare, Maria a avut de pregătit o dezbatere publică pe tema ecologiei.

După liceu, Maria ar vrea să îmbrăţişeze o carieră care să îmbine marea ei pasiune, franceza, cu dreptul. Iar viitorul şi-l vede în continuare în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » OPT premii, inclusiv locul I a adus acasă o echipă de şase elevi, de la Olimpiada internaţională de limbă franceză