Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nu ştim să mâncăm corect

Într-o lume trăită pe stradă, la televizor sau la cumpărături, oamenii şi-au uitat reflexele şi nu mai ştiu să facă lucrurile simple. Una dintre ele este chiar plăcerea de a lua masa, iar medicii vorbesc deja despre o reînvăţare a actului de a mânca.

de Redactia Observator

la 14.02.2014 , 20:12

 E un gest la care nu se mai gândeşte nimeni: luăm mărul în mână şi muşcăm. Greşit, căci e cel mai scurt drum către un măr consumat pe jumătate.

Soluţia ar fi să începem de la capătul opus cozii pentru a ne obişnui cu miezul, care trebuie mâncat tot.

Mărul e un exemplu sănătos, dar greşit exploatat, într-un moment în care simplul act de a mânca nu ne mai stă la îndemână. Mâncăm greşit, pe jumătate, în gălăgie, agomeraţie, în picioare, la televizor şi mai ales, în grabă.

Vezi și

Soluţia nu stă nici pe departe într-o dietă complicată, ci doar într-o disciplină faţă de noi înşine.

O masă corectă are tacâmuri, farfurii şi începe abia la câteva minute după ce ne-am aşezat, căci numai atunci creierul înţelege ce i se întâmplă. La fel de încet se şi derulează, mestecând chiar şi de douăzeci de ori alimentele.

Deşi, la o primă vedere, fructele consumate eficient şi ritualul unei mese corecte par mai degrabă teorii pe termen lung, medicii avertizează că tinerii resimt problemele de digestie generate de lipsa disciplinei chiar şi înaintea majoratului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » Nu ştim să mâncăm corect