Antena Meniu Search
x

Video "Nu știu dacă e sărăcie sau dezumanizare". Cum se fură în Iași din containerele cu haine pentru nevoiași: cu copilul înauntru

Fenomen nedorit în Iaşi! Cele 10 containere în care se colectează haine pentru persoanele nevoiaşe sunt vandalizate din ce în ce mai des. Deşi cei care le doresc le pot obţine gratuit, după ce sunt igienizate, mulţi nu mai au răbdare. Sparg lacătele, scot afară hainele din saci, le aleg pe cele mai bune pentru a le vinde, iar pe celălalte le lăsă întinse pe trotuar.  

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 27.09.2022, 07:56

Vezi și

Imaginile sunt filmate în luna aprilie, însă de atunci s-au tot vandalizat containerele cu haine, spun ieşenii. 

Cătălin Neculau, director Salubris Iași: Scotocesc şi le scot în afară. Şi le lasă pe trotuar înşirate.

10 containere au fost montate în oraş. Aici oricine poate aduce hainele pe care nu le mai poartă pentru a fi donate celor care au nevoie de ele. Numai că multe persoane nu au răbdare să treacă prin tot procesul şi le înhaţă cum pot.

Cătălin Stănescu, reprezentant ONG: Domnii de la poliţie nu pot să facă nimic din cauză că sunt minori.

Pe acelaşi subiect

Cătălin Neculau, director Salubris Iași: Reuşesc să introducă copiii prin acest orificiu. Sau, dacă nu, ne sparg lacătele şi forţează cu răngile astfel încât lacătul să cedeze.

Hainele date de pomană, furate înainte de a fi distribuite

Asta, cu toate că hainele pot ajunge gratuit la acei care se chinuie să le fure. 

Cătălin Neculau, director Salubris Iași: Nu știu dacă e sărăcie sau dezumanizare, pentru că noi încercam, prin toate acțiunile pe care le facem, ca cei care au să dea la cei care nu au.

Clara Mihociu, reporter Observator: Din containerele din oraș, în fiecare zi de miercuri, hainele sunt luate și aduse la un centru care se ocupă de sortarea şi spălarea lor. Tot in zilele de miercuri, cei care au nevoie de haine le pot primi de aici gratuit.

Amenda pentru cei prinși în fapt este între 1.500 şi 2.000 de lei

Cetățenii au anunțat de mai multe ori poliția, după spargerile containerelor.

Așa e omul învățat în ziua de azi!

E sărăcia prea mare? 

Cam așa, cam aşa! Ca doar ăștia se baga acolo.

Liviu Zanfirescu, șef Poliția Locală Iași: Sunt persoane fără adăpost, sunt persoane nevoiașe, care nu au răbdarea necesară și distrug aceste containere, selectează aceste haine. 

Amenda pentru cei prinși în fapt este între 1.500 şi 2.000 de lei, dar se pot alege și cu dosare penale pentru furt și distrugere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri sociale » "Nu știu dacă e sărăcie sau dezumanizare". Cum se fură în Iași din containerele cu haine pentru nevoiași: cu copilul înauntru