Antena Meniu Search
x

Nu te-ai fi gândit la așa ceva! Cât de UTILĂ poate fi ASPIRINA pentru casă și sănătate

Aspirina este utilizată pe scară largă în special pentru tratarea răcelilor, a durerilor de cap și a altor afecțiuni minore

Aspirina este utilizată pe scară largă în special pentru tratarea răcelilor, a durerilor de cap și a altor afecțiuni minore

Iată câteva utilizări mai puțin cunoscute ale aspirinei:

Scoaterea petelor de transpirație

Zdrobește 2 tablete de aspirină și amestecă praful obținut cu 1/2 cană de apă caldă. Înmuiați partea pătată a articolului de îmbrăcăminte în soluție și las-o astfel 2-3 ore.

Reîmprospătarea culorii părului

Poți să îți reîmprospătezi nuanța de păr folosind o soluție obținută prin dizolvarea a 6-8 tablete de aspirină într-un pahar cu apă caldă. Masează părul cu soluția și las-o să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătește.

Calmarea înțepăturilor de insecte

Pentru a reduce inflamația provocată de înțepăturile țânțarilor sau albinelor, umeziește pielea și pune o aspirină pe înțepătură. În caz de alergii și probleme de respirație, apelează de urgență la un medic.

Tratarea bătăturilor

Pentru a înmuia bătăturile întărite de la picioare, folosiți 5-6 tablete pisate de aspirină. Prepară o pastă din aspirinele zdrobite amestecate cu câte 1/2 linguriță de suc de lamâie și de apă. Aplică pasta pe zona afectată, apoi înfășoară piciorul într-un prosop cald.

Îndepărtarea negilor

Se aplică o cantitate generoasă de aspirină pisată pe zonele cu probleme și se acoperă cu un plasture. Se folosește zilnic, până când negul dispare.

Eliminarea mătreții

Pisează 2 tablete de aspirină și apoi adaugă-le la cantitatea de șampon pe care o folosesc de obicei. Lasă amestecul să acționeze 1-2 minute, apoi clătește bine și spală din nou cu șampon.

Uscarea coșurilor

Tratează coșurile cu o aspirină pisată, amestecată cu puțină apă. Pasta obținută se aplică pe coș și se lasă să stea câteva minute înainte de a o spală cu apă și săpun, potrivit sanatate.bzi.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Nu te-ai fi gândit la așa ceva! Cât de UTILĂ poate fi ASPIRINA pentru casă și sănătate