Nucile şi alunele, alimente minune
Cancerul, bolile cardiovasculare sau respiratorii. "şi-au găsit naşul". Nu e vreun medicament revoluţionar ci un aliment minune
Cancerul, bolile cardiovasculare sau respiratorii. "şi-au găsit naşul". Nu e vreun medicament revoluţionar ci un aliment minune.
Cercetătorii olandezi sunt cei care spun că aceste alimente ne apără de cancer, diabet, chiar şi de boli de inima. Dar. au efect doar dacă sunt consumate zilnic. Cam 10 grame de nuci sau alune, adică aproximativ jumătate de pumn din aceste oleaginoase conţin cantitatea suficientă de acizi graşi sănătoşi, vitamine, fibre şi antioxidanţi care ne pot proteja.
La acest studiu, început încă din 1986, au participat peste 120,000 de olandezi. Vorbim atât femei cât şi de bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 55 şi 69 de ani. Rezultatele sunt însă uimitoare. În 23% dintre cazuri, deci aproape un sfert, s-a demonstrat că aceste alimente scade riscul ca bolile de inimă, cardiovasculare, respiratorii, diabetul şi chiar cancerul să provoace moartea prematură.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰