Antena Meniu Search
x

Numele copilului îi poate garanta succesul la şcoală

Riana, Anelin sau Olivian au note mult mai mari decât Ion sau Maria. În România, specialiştii cred că tocmai numele interesante le atrag atenţia profesorilor.

Vezi și

 În America, e invers. Profesorii nu au încredere în cei cu nume ciudate. În orice caz, psihologii îi avertizează pe părinţi că numele.exotic poate fi o povară pentru copil.

Nu-i place să i se spună George, ci Anelin. Cine nu-i poate pronunţa numele, îi spune simplu: Ane. Are încredere în el, are numai note bune la şcoală, iar în timpul liber face patinaj de performanţă.

Şi ar putea fi. Deşi, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite, pe două milioane de copii din Florida, numele exotic i-ar putea încurca. Acolo, elevii cu nume tradiţionale iau note mai bune decât cei cu note exotice.

În România, însă, pare să fie pe dos. Copiii cu nume exotice par să fie şi cei care. se remarcă la şcoală.

Riana este în clasa a III-a şi e mândră de numele ei. Chiar dacă nu se scrie ca în engleză. Numele cântăreţei i-a purtat noroc Rianei la şcoală. La fel şi lui Olivian, Clarei sau Alanei.

Specialiştii cred că numele interesant pe care-l poartă copilul e ca o sabie cu două tăişuri. Şi totuşi, statisticile arată că majoritatea românilor preferă totuşi numele clasice. În top, anul trecut, au fost Andrei şi Maria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Numele copilului îi poate garanta succesul la şcoală