Antena Meniu Search
x

O asistentă medicală din Argeș e anchetată, după ce a preluat cu ambulanța un bărbat ce-și înjunghiase partenera, dar nu a solicitat un alt echipaj și pentru victimă

Caz controversat în Argeș. O asistentă este anchetată după ce a preluat cu ambulanța un bărbat care-și înjunghiase partenera, dar nu și victima acestuia.

Caz controversat în Argeș. O asistentă medicală este anchetată după ce a preluat cu ambulanța un bărbat care-și înjunghiase partenera și apoi a încercat să se sinucidă, însă nu a chemat un echipaj medical și pentru preluarea victimei acestuia.

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Argeş a început o anchetă administrativă după ce, joi, o asistentă care a intervenit în localitatea Călineşti, unde un bărbat şi-a înjunghiat concubina, a preluat agresorul care a încercat să se sinucidă şi a lăsat la faţa locului victima.

Conducerea SAJ Argeş spune că asistenta ar fi trebuit să solicite un alt echipaj pentru femeia agresată, lucru pe care nu l-a făcut.

Potrivit şefului SAJ Argeş, Marian Hiru, conducerea acestei instituţii a solicitat demararea unei anchete administrative în cazul unui echipaj medical care joi a intervenit în localitatea Călineşti, acolo unde un bărbat şi-a înjunghiat concubina şi apoi a încercat să se sinucidă.

Autorităţile au fost anunţate despre acest caz de către un bărbat care a sunat la 112 şi a anunţat că vecinii lui se bat.

În momentul în care un echipaj medical de tip B2 cu asistent şi ambulanţier a ajuns la faţa locului, cadrele medicale au constatat că este vorba despre o femeie de 47 de ani care fusese înjunghiată în spate şi în zona cervicală de către concubinul său care ulterior a încercat să se sinucidă înfingându-şi un cuţit în piept.

Şeful SAJ Argeş a declarat că iniţial femeia agresată a refuzat asistenţa medicală şi la insistenţele asistentei aceasta a acceptat pansarea plăgilor care sângerau.

Ulterior, asistenta l-a preluat pe bărbat, care era în stare mai gravă şi foarte agresiv. Pe drum, bărbatul a agresat-o pe asistentă, şi-a smuls perfuzia şi a încercat să fugă din ambulanţă. 

La peste o oră după ce bărbatul a fost preluat, vecinii au sunat din nou la 112 pentru a cere intervenţia unui alt echipaj pentru femeia agresată, care continua să sângereze. Aceasta a fost preluată de un alt echipaj şi dusă la spital, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

Marian Hiru a declarat că asistenta de pe echipajul care l-a preluat pe agresor nu a respectat protocolul pentru că nu a solicitat intervenţia unui alt echipaj care să o preia pe femeia agresată. 

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » O asistentă medicală din Argeș e anchetată, după ce a preluat cu ambulanța un bărbat ce-și înjunghiase partenera, dar nu a solicitat un alt echipaj și pentru victimă