Antena Meniu Search
x

Peste UN MILION de bucureşteni au fost în BEZNĂ! O avarie la reţeaua de electricitate a lăsat aproape jumătate de Capitală fără curent

Peste un milion de bucureşteni au rămas în beznă din cauza unei avarii masive la reţeaua de electricitate. A fost cea mai mare pană de curent de anul acesta. Li

Vezi și

Peste un milion de bucureşteni au rămas în beznă din cauza unei avarii masive la reţeaua de electricitate. A fost cea mai mare pană de curent de anul acesta. Lifturile s-au blocat, semafoarele n-au mai funcţionat, la metrou a fost haos, iar oamenii au rămas în casă şi la serviciu pe întuneric. Mai grav, multe spitale au funcţionat pe soluţia de avarie: generatoarele. Pana de curent este una cu repetiţie. Tot toamna aceasta, a mai avut loc o avarie masivă.

Curentul a căzut la ora 16 şi 40 de minute în cartierele Tei, Colentina, Calea Moşilor, Dacia, Andronache, Obor, Fundeni, Pipera şi Dorobanţi, dar şi în localităţile Otopeni, Afumaţi şi Fundeni. Blocuri, mall-uri, clădiri de birouri şi spitale au rămas în beznă. Chiar în acel moment, la Institutul Oncologic erau în sala de operaţii doi pacienţi. Au fost salvaţi după ce au pornit generatoarele.

Aceeaşi situaţie şi la Institutul Fundeni. Curentul a picat doar într-una din clădiri, unde sunt saloanele bolnavilor. Din fericire, nimeni nu a fost în pericol. Sălile de terapie intensivă sunt în altă clădire. Şi pacienţii de la Institutul de  Boli Cardiovasculare CC Iliescu s-au trezit în întuneric. 

Traficul din nordul capitalei a fost dat peste cap pentru că semafoarele nu au mai funcţionat. Beznă a fost şi la metrou. Mai bine de 10 minute, două staţii, Pipera şi Iancului, au rămas în beznă. Între timp, problema s-a rezolvat, iar circulaţia trenurilor nu a fost afectată. 

Avaria a apărut în reţeaua Transelectrica şi a afectat alimentarea unor stații de transformare din partea de nord și de est a Bucureștiului. Teoretic, în zonele afectate sunt peste un milion de oameni. În realitatate, însă, mult mai mulţi bucureşteni au fost afectaţi, dacă îi punem la socoteală şi pe cei care erau la serviciu în acea zonă. După o oră, echipele au remediat problema. Însă problemele pentru bucureşteni rămân. În urmă cu două săptămâni, o altă pană de curent masivă a afectat aceeaşi zonă.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Peste UN MILION de bucureşteni au fost în BEZNĂ! O avarie la reţeaua de electricitate a lăsat aproape jumătate de Capitală fără curent