Antena Meniu Search
x

O bătrână de 90 de ani a așteptat 7 ore ambulanța, în Spitalul Judeţean din Braşov!

Situaţie incredibilă la Spitalul Judeţean din Braşov. O bătrână de 90 de ani a aşteptat şapte ore, ca să fie preluată să o ambulanţă. Era deja externată şi nu era transportabilă pentru că a fost operată la şold

Vezi și

Situaţie incredibilă la spitalul judeţean din Braşov. O bătrână de 90 de ani a aşteptat şapte ore, ca să fie preluată să o ambulanţă. Era deja externată şi nu era transportabilă pentru că a fost operată la şold

Fiica femeii le acuză pe asistente că nu au sunat la ambulanţă şi au lăsat-o nemâncată pe bătrână. Reporterii Observator au intrat în salonul de ortopedie şi au văzut că pacienţii sunt ţinuţi acolo în căldură, fără frigider şi fără posibilitatea de-a chema cadrele medicale, când le este rău. 

Tanti Maranda, o bătrână de 90 de ani a fost externată în jurul prânzului. După şapte ore de aşteptare răspunsul primit de fiica ei, de la asistente a fost acelaşi - Am chemat ambulanţa, mai aşteptaţi. Şi nu doar atât.

Bătrâna trebuia să ajungă de la Spitalul Judeţean Brașov, la un azil. Aşteptarea a fost cu atât mai grea cu cât nimeni nu i-ar fi dat să mănânce, iar în salon căldura este insurportabilă. Frigiderele sunt defecte. În salon, toate pacientele sunt imobilizate la pat, iar butonul de panică, pentru chemarea infirmierelor este la uşă. Nici la duşuri situaţia nu e mai roz.

Fiica bătrânei de 90 de ani a sunat la 112. Aşa a aflat că se puteau găsi soluţii pentru transport. Există un protocol care prevede ca pacienţii să fie transportaţi cu ambulanţe private, atunci când serviciul judeţean de ambulanţă nu are suficiente maşini.

Cert este că serviciul de ambulanţă privată, care are contract cu Casa de Asigurări Braşov avea suficiente maşini pentru preluarea bătrânei.

Acum, familia este hotărâtă să facă o plangere la colegiul medicilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » O bătrână de 90 de ani a așteptat 7 ore ambulanța, în Spitalul Judeţean din Braşov!