Antena Meniu Search
x

O comună din Argeş a fost acoperită de ape în miez de noapte

Inundaţiile i-au lăsat fără case pe mii de români, iar numărul sinistraţilor creşte de la o oră la alta. Aseară s-au deschis cerurile peste o comună din Argeş, potopul a măturat peste o sută de gospodării.

Vezi și

 Inundaţiile i-au lăsat fără case pe mii de români, iar numărul sinistraţilor creşte de la o oră la alta. Aseară s-au deschis cerurile peste o comună din Argeş, potopul a măturat peste o sută de gospodării.

Iar acum stă să se reverse şi Dunărea. În urmă cu câteva minute a intrat în vigoare un cod galben de inundaţii pentru judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, şi Teleorman.

S-au pregătit pentru ce-i mai rău, dar furia cu care i-a lovit natura le-a întrecut aşteptările. Canalele au fost prea mici pentru puhoaiele revărsate asupra comunei Albota din Argeş.

Peste o sută de gospodari s-au trezit cu apa în curţi. În urma potopului, nimic nu a mai rămas în picioare. După furtună oamenii au început să ridice diguri. Localnicii din Albota n-au închis un ochi de teamă să nu vină o viitura mai mare, ca cea care a lovit oraşul Huşi. O bătrână a rămas prizonieră în mijlocul apelor.

Zeci de case au fost distruse, iar sute de oameni şi-au pierdut animalele şi culturile. În Buzău, 40 de măicuţe de la mânăstirea Răteşti şi-au părăsit chiliile.

Versantul pe care e construit lăcaşul s-a surpat sub şuvoaiele de apă şi a luat-o la vale. Şi-au mutat lucrurile la o şcoală din sat şi se roagă acum ca Dumnezeu să se îndure de ele.

Până azi la ora 18:00 este în vigoare un cod portocaliu de inundaţii pe râurile din patru judeţe. Iar pentru ape din alte 20 de judeţe hidrologii au emis un cod galben, care expiră tot diseară la ora 18:00.

Şi din cauza ploilor din ultimele zile s-ar putea revărsa şi Dunărea. În dimineaţa asta la ora şase a intrat în vigoare un cod galben de inundaţii pentru judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » O comună din Argeş a fost acoperită de ape în miez de noapte