Antena Meniu Search
x

Video O demolare, un primar şi trei investitori străini. Reţeta perfectă pentru un scandal în mijlocul Capitalei

Scandal între primarul Capitalei şi un grup de investitori spanioli care vor să demoleze 3 case amplasate în zone protejate din Bucureşti. Aceştia spun că au toate avizele de la ministerul Culturii şi de la Primărie. Nicuşor Dan a dispus suspendarea actelor pe motiv că nu-s legale. Acum Inspectoratul de Stat în Construcţii analizează situaţia în timp ce spaniolii deja dărâmă.

de Redactia Observator

la 02.04.2021, 20:41

Vezi și
  • Scandal între primarul Capitalei şi un grup de investitori spanioli

''Procedura nu e corectă! Domnul primar nu poate să ne oprească! 

Autorizaţia de construcţie pentru dumneavoastră cine a emis-o? 

Tot primarul general. Si aia e suspendată. 

Auziţi că şi aia e suspendată!''

Pe acelaşi subiect

O demolare, un primar şi trei investitori străini. Reţeta perfectă pentru un scandal în mijlocul Capitalei. Nicuşor Dan încearcă să salveze trei case. Din una a mai rămas doar jumătate. 

''Ce ne spune ministrul de Cultură aici, domnul primar?

E adevărat, într-o zonă protejată ai voie să faci intervenţii, să demolezi cu avizul ministerului Culturii. Ei au avizul ministerului Culturii şi autorizaţie de demolare. Numai că şi avizul şi autorizaţia au vicii de legalitate. Nu are atribuţiile ca să suspende autorizaţia!''

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Nu ai voie să comasezi parcele, nu ai voie să ai parter, parter, parter şi dintr-o dată P +4. Până când instanţa se va pronunţa pe fond dacă autorizaţiile astea sunt legale sau nu, eu am dispus suspendarea autorizaţiilor. Deşi există această suspendare a autorizaţiei ei au continuat să demoleze. 

Tomas Manjon Garcia, investitor: Ieri am reluat activitatea şi azi o să continuăm. Ne-a trimis tot felul de controale, poliţia si toată lumea verifică şi vede că suntem în regulă. 

Ce spun dezvoltatorii despre viitorul proiect

Dezvoltatorii spun că au discutat cu Nicuşor Dan, despre viitorul proiect, în urmă cu aproape 3 ani, pe când încă nu era primar.

Tomas Manjon Garcia, investitor: Ne-a zis că mai bine să plecăm din România şi să lăsăm Bucureştiul care aşa trebuie să rămână.

Un proiect în valoare de 5 milioane de euro. Investitorii vor să păstreze câteva elemente decorative şi să le pună pe noua clădire. Cel mai important cuvânt îl are Inspectoratul de Stat în Construcţii. 

Emil Ivănescu, preşedinte Ordinul Arhitecţilor: La mijloc este Inspectoratul de Stat în Construcţii care trebuie să verifice, să facă un raport şi împreună cu acest raport primăria se duce în instanţă şi acolo poate să se anuleze, în anumite condiţii, documentaţia sau avizul. 

Doar că un astfel de proces poate dura câţiva ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » O demolare, un primar şi trei investitori străini. Reţeta perfectă pentru un scandal în mijlocul Capitalei