Antena Meniu Search
x

O femeie a fost injunghiata in plina strada de fostul sot

Abuzata 15 ani de iubit, o femeie a fost injunghiata chiar in apropierea centrului maternal unde cauta, in sfarsit, salvarea. De frica sa nu fie ucisa in bataie si-a luat copiii si a fugit mai bine de 200 de kilometri departare.

Vezi și

Satula de batai si de certuri, femeia isi luase copiii si fugise de acasa. Departe. Din Bucuresti, tocmai la Brasov. A cautat scapare intr-un centru maternal din Codlea. Dar barbatul a gasit-o chiar si acolo si a atacat-o in apropiere, pe strada.

A lovit de mai multe ori si a disparut printre case. Ea, a ramas intr-o balta de sange cerand ajutor. Oamenii au auzit-o si au sunat ambulanta. In timp ce medicii ii acordau ingrijiri, angajatii centrului nu se mirau de violenta barbatului. “O suna non-stop si o intreba ce a facut si in ultimele cinci minute, cu cine a vorbit, ce a mancat, cum s-a uitat. Avea figura omului care e pus pe rau”, a povestit psihologul Sorin Tomescu.

Era atat de obsedat de iubita lui, incat femeia a fost sfatuita sa nu iasa din centru. Insa ea a vrut sa castige bani si sa-si refaca viata departe de iubitul violent. Se temea atat de tare de el, incat n-a depus nici plangere la politie.

Credea ca fuga o va salva. Mare greseala! A trimis-o in spital, unde a fost operata. Iubitul ei a fost prins, la cateva ore dupa atac. Intr-o masina pregatita pentru fuga din tara. “A luat legatura cu fratii lui din Bucuresti care au venit in Codlea sa-l preia pentru a incerca sa-l faca scapat”, a declarat Liviu Naghi, purtatorul de cuvant IPJ Brasov.

Povestea acestei femei este povestea tuturor femeilor abuzate din Romania. Desi exista centre speciale in mai toate marile orase, multe dintre ele se tem sa ceara ajutor. Date recente arata ca doar unu la suta dintre femeile abuzate de soti sau de iubiti cauta ajutor specializat. Si acolo. Dar si la politie.

De un an, legea a fost modificata si teoretic, pasii sunt simpli: femeile ar putea obtine mai intai un ordin de restrictie, apoi evacuarea barbatului din apartament. Orice incalcare a ordinului il poate trimite direct la puscarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » O femeie a fost injunghiata in plina strada de fostul sot