Antena Meniu Search
x

O femeie bolnavă de Parkinson îşi creşte fetele cu 39 de lei pe lună

39 de lei pe lună. De atât crede statul român că are nevoie un bolnav de Parkinson, să supravieţuiască. Banii ar trebui să-i ajungă pentru medicamente, mâncare şi cheltuielile casei.

Vezi și

 39 de lei pe lună. De atât crede statul român că are nevoie un bolnav de Parkinson, să supravieţuiască. Banii ar trebui să-i ajungă pentru medicamente, mâncare şi cheltuielile casei. Din ei, o femeie din capitală se chinuie să-şi crească singură cele două fete, dintre care una campioană la gimnastică. Nu poate munci, iar din ajutorul social şi alocaţia copiiilor nu reuşeste nici măcar să-şi plătească facturile.

Daniela a fost diagnosticată cu Parkinson în urmă cu un an. El a venit după zeci de drumuri la medic şi diferite diagnostice.

În fiecare lună, Daniela ar trebui să primească de la stat 39 de lei. A contestat decizia şi a fost trimisă la o nouă expertiză medicală. Aici, doctorul i-ar fi spus că mai poate munci cel puţin cinci ani, deşi mâinile îi tremură din toate încheieturile şi sunt zile în care durerea de cap o împiedică să se ridice din pat.

Daniela locuieşte într-un apartament social şi îşi creşte singură cele două fiice. Tatăl le-a părăsit în urmă cu opt ani şi nu plăteşte pensie alimentară. În fiecare lună, în casă ajung 350 de lei, cu tot cu alocaţiile copiilor.

Roberta are opt ani şi de la patru ani face gimnastică. Se antrenează în fiecare zi, iar atunci când mama ei se simte rău face şi treburile casei, ajutată de sora mai mare, Andreea. În puţinele clipe libere, Roberta se joacă cu Andreea sau face inventarul medaliilor.

Mama a încercat să le ţină departe de problemele ei, însă nu ştie cât timp se va mai descurca. Dacă ar fi încadrată în gradul doi de handicap, ajutorul primit de la stat ar fi de aproape 250 de lei. Reprezentanţii ministerului muncii nu a răspuns la solicitare până în acest moment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » O femeie bolnavă de Parkinson îşi creşte fetele cu 39 de lei pe lună