Antena Meniu Search
x

Dramă românească din Italia! Fetița de 6 ani ar fi putut trăi astăzi dacă ar fi rămas la bona care a îngrijit-o timp de trei ani: "Acum e prea târziu. Prea târziu"

O poveste care bate filmul. Drama românească petrecută ieri în Italia ar fi putut fi evitată, poate, dacă Alina Olaru, mama ucigașă cu grave probleme psihice, nu ar mai fi primit dreptul de a-și lua fetița, după ce aceasta a stat, pe rând, în plasament, la rude, la tatăl biologic, şi apoi, din nou, la mamă.

Vezi și

O poveste care bate filmul. Drama românească petrecută ieri în Italia ar fi putut fi evitată, poate, dacă Alina Olaru, mama ucigașă cu grave probleme psihice, nu ar mai fi primit dreptul de a-și lua fetița, după ce aceasta a stat, pe rând, în plasament, la rude, la tatăl biologic, şi apoi, din nou, la mamă.

Alina Olaru şi-a aruncat fiica în tomberon, după naştere şi s-a luptat apoi să o recâştige în instanţă. Apoi, șase ani mai târziu, a ucis-o și s-a sinucis. Tragedia s-a întâmplat în Torino, Italia, unde Alina Olaru plecase de câteva luni cu Tatiana.

Femeia care a avut grijpă de Tatiana timp de trei ani, Eugenia Prelipceanu, a declarat că a iubit-o pe fetiță și că Alina nu ar fi trebuit să mai o ia cu ea.

"Straşnic am iubit-o. Nu mai am cuvinte".

O spune femeia care a crescut fetiţa Alinei Olaru timp de aproape trei ani. Doamna Coca, aşa cum o alinta copilul, spune că ar fi fost. o moarte anunţată.

"Nu trebuia să fie învăţată să vină să ia fetiţa de la mine", mai spune bona. 

Alina ar fi suferit de depresie severă. Încă de când a născut, în urmă cu şase ani.

Fetiţa avea doar 3 luni când a fost aruncată de mamă în tomberon. Bebeluşul a fost găsit repede, în viaţă, iar femeia a fost identificată la scurt timp.

"S-a găsit o geantă cu ceva în tomberon. Ceva se auzea gemând", povestește o martoră.

Atunci, copilul a avut noroc. Imediat s-a deschis un dosar penal şi a fost făcută şi o anchetă socială.

Copilul a fost internat în spital pentru analize de spcialitate şi a fost preluat de un asistent maternal profesionist. Şi mama a fost internată. La psihiatrie. A fost externată cu diagosticul de depresie post partum, Protecţia Copilului Suceava

Managerul spitalului Municipal din Rădăuți, Traian Andronache, a declarat: "Aproximativ o săptămână. A fost externată pe motiv că starea pacientei a fost ameliorată". 

Numai că nu ar fi fost singura problemă pe care o avea femeia.

"Mai consuma substanţe interzise, mai umbla cu diferiţi bărbaţi", spune o vecină.

"Odată s-a dezbrăcat goală şi a ieşit în faţa blocului. Înainte veneau persoane dubioase pe aici", povestește un bărbat.

Până la vârsta de patru ani, viaţa fetiţei a fost un haos. Copilul a fost în plasament, la rude, la tatăl biologic, şi apoi, din nou, la mamă. La cererea femeii, în 2015, instanţa a decis reîntregirea familiei. Mihaela a luat copilul şi a dispărut fără să anunţe pe nimeni.

"Sigur este vorba despre o boala psihica. Posibil ca si-a revenit in urma unui tratament si a unei consilieri. Şi-a revenit pentru o perioadă", crede psihologul Keren Rosner.

O perioadă scurtă care s-a încheiat tragic. Astăzi, într-o casă din Torino, unde locuieşte mama ei, Mihaela a fost găsită fără suflare alături de fetiţa căreia îi decisese, de fapt, soarta, acum şase ani. S-a mai deschis o anchetă, dar.

"Acum e prea târziu. Prea târziu", spune cu lacrimi în ochi bona fetiței.

În urma cercetărilor se va decide dacă, unde şi cine a greşit în ultimii şase ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Dramă românească din Italia! Fetița de 6 ani ar fi putut trăi astăzi dacă ar fi rămas la bona care a îngrijit-o timp de trei ani: "Acum e prea târziu. Prea târziu"