Antena Meniu Search
x

O femeie se zbate între viaţă şi moarte după o tomografie

A învins cancerul, dar o banală tomografie a pus-o la pământ.

Vezi și

 A învins cancerul, dar o banală tomografie a pus-o la pământ. O femeie se zbate între viaţă şi moarte, la spital, după o reacţie violentă la substanţa de contrast care se administrează la tomograf.

La doar 53 de ani, Lenuţa scăpase cu bine de un cancer la sân. Pentru siguranţă, medicii i-au recomandat o tomografie. O investigaţie banală, pe care pacienta a ales să o facă la o clinică privată din Bucureşti. N-a apucat, însă, să termine investigaţia. A făcut o reacţie alergică violentă la substanţa de contrast, deşi fusese testată înainte.

Aşa i s-a întâmplat Lenuţei. Inima i s-a oprit, din cauza şocului anafilactic. O situaţie în care trebuie acţionat rapid. Se administrează adrenalină, iar bolnavul trebuie ventilat. Pacienta a făcut investigaţia după ce a semnat că-şi asumă riscurile. Dar, familia ei acuză personalul clinicii că a intrat în panică pentru că n-avea pregătire de specialitate.

Mai bine de douăzeci de minute, Lenuţa ar fi stat în agonie. Când au ajuns la ea echipajele SMURD, era în continuare în stop cardio-respirator. Asta deşi medicii de la clinica privată susţin că i-au administrat adrenalină şi i-au făcut resuscitare.

În cabinetele de ambulator, nu e obligatorie prezenţa unui medic de urgenţă. Însă, protocoalele internaţionale spun însă că personalul medical ar trebui să fie pregătit să intervină în astfel de situaţii. Dincolo de reguli şi proceduri, însă, o femeie se află acum în comă. Iar şansele ei de supravieţuire, spun medicii, sunt minime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » O femeie se zbate între viaţă şi moarte după o tomografie