Antena Meniu Search
x

O fetita fara maini ii da speranta soldatului roman mutilat in Afghanistan

Eroul din Afghanistan are o muza in Romania. O fetita fara maini ii da speranta soldatului roman mutilat de razboi

Vezi și

In camera ei din Targoviste, Lorelai canta - cu degetele de la picioare - imnul Romaniei. Acelasi imn sub care Florinel a luptat in Afghanistan - o lupta care l-a mutilat si care il tine, de un an, captiv intr-un spital din America.

Lorelei si Florinel. Ea s-a nascut fara maini si fara o parte din femur. El si-a pierdut mana stanga si ambele picioare. O cruce grea, pe care o duc impreuna. “Ea stie ce inseamna handicapul fizic, ea stie ce inseamna dorinta, dorinta de a face multe si de a nu putea si iubeste eroii”, a spus Viorica Parvan, mama fetei.

Il iubeste si pe Florinel. Desi nu-l cunoaste, se emotioneaza cand priveste imagini cu el. Tresare cand aude explozii, precum cea care l-a mutilat. Si zambeste, ca sa-i dea curaj si putere. De Paste, i-a scris un mail intreg.

La mii de kilometri distanta, Florinel a primit mesajul lui Lorelai cu lacrimi in ochi. El invata inca sa-si traiasca viata in jumatate de trup. “Exact cum Dumnezeu are un plan serios cu mine, asa are si cu el”, a spus micuta.

Lorelai simte ca si ea, si Florinel, sunt eroi. Si viseaza, ca intr-o zi, sa le creasca aripi. Exact ca in povesti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » O fetita fara maini ii da speranta soldatului roman mutilat in Afghanistan