Antena Meniu Search
x

O hunedoreancă a văzut că luase casa foc, dar și-a încuiat copiii în casă, să ardă de vii, apoi a fugit. Femeia fost găsită beată, într-un şanţ. Azi și-a primit pedeapsa

Alina Nadia Ardeleanu, femeia din Uricani, care şi-a lăsat copiii să ardă de vii în locuinţa cuprinsă de flăcări, fiind trimisă în judecată pentru rele tratamente aplicate minorului şi distrugere, şi-a primit pedeapsa.

Alina Nadia Ardeleanu, femeia din Uricani, care şi-a lăsat copiii să ardă de vii în locuinţa cuprinsă de flăcări, fiind trimisă în judecată pentru rele tratamente aplicate minorului şi distrugere, şi-a primit pedeapsa.

”Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilă că, în seara de 7 iunie 2015, în jurul orelor 21,30 - 22,00, inculpata a aşezat o lumânare aprinsă pe un plan neregulat din material textil uşor inflamabil, într-un echilibru precar, respectiv pe spătarul unui colţar situat lângă patul în care dormeau cei trei copii ai săi, cu vârste cuprinse între 1 an şi 10 ani, prevăzând posibilitatea răsturnării acesteia şi a aprinderii materialului textil al colţarului pe care era aşezată lumânarea şi implicit al declanşării unui incendiu la ieşirea din camera respectivă, care elimina posibilitatea copiilor de a părăsi încăperea incendiată în care dormeau, acceptând posibilitatea suprimării vieţii acestora urmare a incendiului declanşat, după care a părăsit locuinţa”, a informat procurorul Mirela Negruţiu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. De asemenea, din probele administrate rezultă că Alina Ardeleanu a pătruns în apartamentul incendiat, constatând amploarea acestuia dar nu a sesizat vreo persoană pentru stingerea incendiului şi salvarea copiilor.

Copilaşii, două fetiţe şi un băieţel, au ars de vii, iar mama lor a fost găsită beată într-un şanţ.

Magistraţii au condamnat-o pe Alina Nadia Ardeleanu la mai multe pedepse de câte patru ani pentru moartea minorilor şi la cinci ani pentru distrugere din culpă. Totodată, instanţa de fond i-a revocat şi suspendarea executării pedepsei dintr-o condamnare anterioară. Femeia primise doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru că a agresat băieţelul unui vecin. După contopirea pedepselor, Alina Nadia Ardeleanu are de executat 11 ani, cinci luni şi 20 de zile de închisoare din care i-a fost scăzută perioada în care a fost sub control judiciar, adică aproximativ un an de zile. Instanţa a mai hotărât că trebuie să achite despăgubiri de 52.000 de lei şi 7.000 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » O hunedoreancă a văzut că luase casa foc, dar și-a încuiat copiii în casă, să ardă de vii, apoi a fugit. Femeia fost găsită beată, într-un şanţ. Azi și-a primit pedeapsa