Antena Meniu Search
x
LIVE

Video O întreagă echipă de fotbal, "transferată" în Vâlcea din Harkov. 42 de mici fotbalişti din Ucraina au venit să-şi continue visul în România

Numărul ucrainenilor care fug din calea războiului şi ajung în România creşte pe zi ce trece. Printre refugiaţi sunt şi mii de copii, care încearcă să-şi continue studiile şi activităţile şcolare la noi în ţară. O întreagă echipă de fotbal, de juniori, din oraşul Harkov, a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute în Călimăneşti, judeţul Vâlcea. Aici, micii fotbalişti vor să-şi continue visul.

De Redactia Observator la 21.03.2022, 08:56
Vezi și

42 de refugiaţi, copii şi mame, au sosit la sfârşitul săptămânii trecute în localitatea Călimăneşti, judeţul Vâlcea. Dintre aceştia peste 25 de copii activează la un club de fotbal ucrainean. Aceştia au fost cazaţi la Liceul Tehnologic de Turism din oraş. "Tot timpul suntem lângă cetăţeni, lângă oameni. Vă daţi seama că sunt momente grele. Războiul ucide şi trebuie să fim alături de copii şi de părinţi", a declarat Mihai Oprea, prefect judeţul Vâlcea. "Elevii noştri voluntari s-au implicat să recepteze tot ce pot pune la dispoziţie celor din grup. De altfel, am înţeles cu toţii că în astfel de momente e bine să fim uniţi prin fapte bune, ajutor şi compasiune", a declarat Negrea Titela-Violeta, director liceu.

Baza sportivă a echipei de fotbal Mirajul Oltului a fost pusă la dispoziţie micilor fotbalişti pentru ca aceştia să-şi poată continua antrenamentele. Autorităţile locale au venit în sprijinul lor cu echipamente şi dulciuri. "Le-am adus şi noi câte ceva, deocamdată pentru copilaşi dulciuri şi tot ce este nevoie pentru a le aduce un zâmbet, un zâmbet pe care cu greu poţi să-l smulgi", a declarat Constantin Rădulescu, preşedinte Consiuliu Judeţean Vâlcea. În fiecare secundă, un copil din Ucraina devine refugiat, potrivit UNICEF. De la începutul conflictului militar, peste 1,4 milioane de copii au fost nevoiţi să fugă din Ucraina.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » O întreagă echipă de fotbal, "transferată" în Vâlcea din Harkov. 42 de mici fotbalişti din Ucraina au venit să-şi continue visul în România