Antena Meniu Search
x

O mână amputată valorează pentru o firmă de asigurări 8.000 de euro

O mână amputată, un picior fracturat sau chiar vieţile victimelor din accidentele rutiere ar putea avea un preţ standard. Societăţile de asigurări încearcă să implementeze un ghid al despăgubirlor

Vezi și

O mână amputată, un picior fracturat sau chiar vieţile victimelor din accidentele rutiere ar putea avea un preţ standard. Societăţile de asigurări încearcă să implementeze un ghid al despăgubirlor

Asta în timp ce o femeie din Târgovişte trăieşte un coşmar după ce şi-a pierdut o mână în urma unui accident. O mână care valorează în ghidul asiguratorilor 8 mii de euro.

O secundă de neatenţie, o clipă de ghinion şi viaţa unui om se schimbă. A Elisabetei s-a schimbat dramatic. A rămas fără o mână. Din sprijin pentru familie, femeia se simte acum o povară. Se mişcă greu, dar face ce poate prin gospodărie. Chiar dacă nu poate să mai facă multe. Până în ziua neagră, Elisabeta avea grijă de nepoţi. Acum, o nepoată are grijă de ea.

Din partea celui care a lovit-o nu cere milă. Vrea doar să se facă dreptate. A încercat o înţelegere cu firma de asigurări a camionulul care a lovit-o. N-a vrut să mai meargă şi prin tribunale.

Opt mii de euro pentru o mână pierdută fără nicio vină. Acesta e preţul. Elisabeta va merge până la urmă în instanţă. Societăţile de asigurări vor chiar să meargă mai departe. După modelul altor ţări, au propus implementarea unui ghid al despăgubirilor, de care să ţină cont şi magistraţii atunci când au de-a face cu astfel de dosare.

Acum un an, judecătorii au obligat CNADNR să plătească despăgubiri record de un milion de euro unei tinere de 25 de ani care şi-a pierdut mâna dreaptă. Totul din cauza unui parapet de pe DN1 care a străpuns maşina şi i-a retezat braţul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » O mână amputată valorează pentru o firmă de asigurări 8.000 de euro