Antena Meniu Search
x

O porţie de mâncare, în dar. Conceptul unui belgian, pus în practică de un patron român

Există oameni pentru care o masă caldă e cel mai frumos cadou pe care-l pot primi de sărbători. Şi mai există şi oameni cu suflet mare care se bucură atunci când îi pot ajuta pe ceilalţi. Într-un fast-food din Piatra Neamţ, clienţii pot comanda pe lângă ce-şi doresc ei şi o porţie de mâncare pentru sărmani.

Vezi și

Există oameni pentru care o masă caldă e cel mai frumos cadou pe care-l pot primi de sărbători. Şi mai există şi oameni cu suflet mare care se bucură atunci când îi pot ajuta pe ceilalţi. Într-un fast-food din Piatra Neamţ, clienţii pot comanda pe lângă ce-şi doresc ei şi o porţie de mâncare pentru sărmani.

Clienţii care intră în acest fast-food, pot comanda kebab, shaorma, hamburger, sandwich, cafea sau ceai. Pentru ei dar şi cei care nu-şi permit aşa ceva.

Printre cei care au primit mâncare gratuită sunt Ionela şi Ciprian, doi sărmani care vând ziare. Câştigă 15 lei pe zi. Adică preţul unei shaorma.

Conceptul de bunătate de numeşte "mâncare gratuită în aşteptare" şi a fost adus la Piatra Neamţ de un belgian. Omul a venit în România şi a încercat să-i convingă şi pe alţii să facă la fel. La noi însă, s-a lovit de multe uşi închise şi explicaţii aberante. 

Pe acelaşi subiect

"A spus că nu e legal. Că dacă primesc banii pentru ceva mâncare, el nu poate să dea bon fiscal. Mă rog, prostii. În Belgia, de unde sunt originar, este la toate colţurile.", spune belgianul Antoine Dussenne.

Un singur patron din Piatra Neamţ şi-a deschis până acum uşa şi sufletul în faţa conceputului. L-a preluat şi l-a pus în aplicare imediat. 

"Eu sper ca lumea să realizeze că gestul care le facem noi acum este ceva care, eu ştiu, ar trebui multă lume să-l aprobe. Să fim mai darnici. Sunt mulţi oameni care merită ajutorul nostru.", îndeamnă Vasile Chirilă.

Cine doreşte să facă o faptă bună, poate plăti în avans o porţie de mâncare pentru oamenii cu venituri mici sau fără venituri. Şi asta nu doar de Crăciun, ci în oricare altă zi a anului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » O porţie de mâncare, în dar. Conceptul unui belgian, pus în practică de un patron român