Antena Meniu Search
x

O privelişte neobişnuită a provocat scandal în Sighetu Marmaţiei. Un elefant a fost plimbat pe străzi, urcat pe o platformă

Un elefant plimbat pe o platformă pe străzile din Sighetu Marmaţiei a stârnit revoltă în rândul iubitorilor de animale.

Vezi și

Un elefant plimbat pe o platformă pe străzile din Sighetu Marmaţiei a stârnit revoltă în rândul iubitorilor de animale. Animalul aparţine unei trupe de circ din Viena şi era folosit pentru promovarea unui spectacol.

Urcat pe o platformă trasă de un camion, elefantul este plimbat minute în şir pe mijlocul străzii.  

"Defilarea" are drept scop promovarea unui spectacol de circ care are loc în oraş. Iubitorii de animale s-au arătat însă revoltaţi de aceste scene. Mai ales că de un an e interzisă prin lege folosirea animalelor în spectacole. 

Cosmina Cerna, avocat: "Scopul pentru care s-a introdus această infracţiune a fost tocmai acela de a nu mai chinui animale nici în circuri, nici pe lângă circuri, nici pe străzi."

Totuşi, legea permite în continuarea folosirea animalelor în scop publicitar, dacă sănătatea lor nu este pusă în pericol.

"Animalele pot fi folosite în scop publicitar, în spectacole, expoziții, competiții sau alte manifestări similare numai dacă (...) sănătatea și bunăstarea lor nu sunt puse în pericol", se arată în legea rivind protecţia animalelor.

Oamenii s-au declarat revoltaţi şi de faptul că elefantul a fost escortat pe drum de trei maşini ale Poliţiei Locale. Autorităţile spun însă că s-a cerut prezenţa agenţilor, pentru că platforma traversa oraşul cu viteză mică şi exista riscul ca traficul să fie blocat. 

Astfel de scene nu sunt unice. Şi lângă circul ambulant din Mamaia, se află elefanţi şi cămile. 

Cosmina Cerna, avocat:  "Este o practică. E circul din staţiunea Mamaia care are elefentul ăla, săracul de el bălăngăne din cap, nu mai ştie săracul de el cu căldurile astea. Îl bagă în mare şi fac fotografii cu el, fotografii pe care încasează bani."

ANSVSA şi Poliţia  trebuie să verifice dacă animalele sunt folosite în timpul spectacolului sau doar pentru promovare. Acolo unde legea este încălcată, pedepsele sunt cu închisoare de la trei luni la un an sau amendă. Noua lege pentru protecţia animalelor a fost adoptată după ce la Circul Globus a avut loc un incendiu în care mai mult animale sălbatice au murit arse de vii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » O privelişte neobişnuită a provocat scandal în Sighetu Marmaţiei. Un elefant a fost plimbat pe străzi, urcat pe o platformă