Antena Meniu Search
x

Video O rulotă cu duș și mașină de spălat, pusă la dispoziția oamenilor străzii, în Iași. Proiectul vrea să le redea oamenilor „egalitatea și demnitatea”

Trăiesc cum pot, pe unde pot. Pentru zeci de persoane fără adăpost din Iaşi străzile sunt casă. Pentru ei a fost adusă o rulotă echipată cu cabină de duş, maşină de spălat, o mică frizerie şi un cabinet de asistenţă medicală. Rulota a fost cumpărată de o asociaţie caritabilă pentru a-i ajuta pe cei mai puţin norocoşi să îşi recapete demnitatea şi să se simtă respectaţi.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 09.03.2021, 14:48

Vezi și
  • Proiectul se va încheia în noiembrie
  • Proiectul este finanţat cu fonduri norvegiene

La 40 de ani, Doina nu ştie ce înseamnă cu adevărat viaţa de familie. A fost abandonată la naştere, iar copilăria şi adolescenţa au fost un chin continuu între zidurile orfelinatelor. Problemele nu s-au oprit acolo. La 18 ani a fost alungată în stradă. Acum, femeia se bucură de ceea ce i se oferă prin acţiunea "Duş social".

Reporter: Ce înseamnă duşul ăsta pentru voi?

Doina: Să facem baie... să ne aranjăm... după accea haine la spălat...

Zeci de femei din Iaşi se află în situaţii similare. Şi pentru ele există speranţă. „Mulţumesc oamenilor care s-o străduit pentru noi şi a făcut într-un fel să avem şi noi unde să ne spălăm, unde să mâncăm”, spune femeia. 

Rulota dotată cu toate cele necesare va fi parcată în două locuri din Iaşi. „Principalul scop al acestui proiect este deja de a integra aceste persoane ca cetăţeni activi şi responsabili pentru a le reda egalitatea şi demnitatea, deoarece prin consiliere psihologică, asistenţă medicală şi îngrijire medicală acestea vor recăpăta încrederea în sine şi vor putea altfel interacţiona cu oamenii din jurul lor”, a declarat Andrei Gherguț, infirmier. 

Proiectul se va încheia în noiembrie şi este finanţat cu fonduri norvegiene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » O rulotă cu duș și mașină de spălat, pusă la dispoziția oamenilor străzii, în Iași. Proiectul vrea să le redea oamenilor „egalitatea și demnitatea”