Antena Meniu Search
x

Poşta Română susţine că informaţiile privind scrisoarea trimisă în 1947 de un prizonier de război către soţia sa nu sunt reale

Poşta Română susţine că informaţiile privind scrisoarea trimisă în 1947 de un prizonier de război către soţia sa, ajunsă la destinaţie la mai bine de 76 de ani distanţă, nu sunt reale.

de Redactia Observator

la 07.07.2023, 16:22

"În legătură cu informațiile apărute în ultimele zile în spațiul public, referitoare la livrarea de către Poșta Română la destinație, în anul 2023, a unei scrisori expediată de un prizonier de război din Anglia în anul 1947, Compania Națională Poșta Română face următoarele precizări:

Ca urmare a cercetărilor efectuate în teritoriu, cu privire la trimiterea de corespondență externă simplă – scrisoarea expediată în anul 1947 din Anglia de un prizonier de război soției sale, la Viscri, Brașov, precizăm:

   • Studierea fotografiilor care apar în spațiul public relevă faptul că aceasta a fost prezentată în Marea Britanie la data de 17.08.1947, a circulat prin sistemul poștal universal, fiind livrată destinatarului la data de 20.08.1947, conform ștampilei aplicate la oficiul poștal de distribuire.

   • Conform înscrisurilor de pe scrisoare, validate de verificările realizate în rețeaua de distribuire poștală, trimiterea nu poartă înscrisurile actuale, așa cum prevăd reglementările condițiilor de admitere la prezentare/distribuire, nu prezintă timbru, ștampilă de prezentare/distribuire sau insuficiență de francare.

Pe acelaşi subiect

   • În calitate de membru fondator al Uniunii Poștale Universale, Compania Națională Poșta Română vă asigură că, atât în sistemul poștal român, cât și în orice altă administrație poștală membru UPU, există norme clare care reglementează circulația trimiterilor poștale și termene de păstrare ale acestora.

Este exclus ca o trimitere să se mențină o perioadă atât de lungă de timp în sistemul poștal, fară a fi distribuită destinatarului sau înapoiată expeditorului. În concluzie, informațiile apărute în spațiul public, precum că Poșta Română ar fi livrat scrisoarea cu 76 de ani întârziere, sunt false", se arată într-un comunicat transmis de Poşa Română.

Ştire iniţială: Un prizonier de război aflat în Cheshire, Marea Britanie, a trimis la data de 17 august 1947 o scrisoare soţiei sale - care locuia în satul braşovean Viscri. Spera, pe-atunci, ca gândurile sale să ajungă la cea pe care o iubea şi de care fusese despărţit fără dorinţă.

Scrisoarea a ajuns într-un final la destinaţie, pe 4 iulie 2023, adusă de Poşta Română la 76 de ani distanţă.

"După ce tu îmi scrisesei că (....) vrea să se mute la ține, aș vrea să știu cum este de fapt. Nu mai avem voie să mai luăm nimic. Am sperat la îmbunătățire. Acum dintr-o dată iar un pas înapoi. Niciun om nu este bine informat. Chiar azi a spus fermierul că ar trebui să vii aici și să o aduci și pe nepoata.

Acum vreau să îţi povestesc ceva de aici. În ultimele zile a fost o caniculă cum nu a mai fost de mult timp. În ultima saptmana am recoltat grâu și ovăz. Am eliberat în 4 zile 22 de acri. Doi bărbați încărcau, alții doi descărcau. Fermierul tânăr conducea tractorul.

Prin asta închei scrisoarea. Vă urez sănătate. Al tău soț și al vostru fiu de pe frontul îndepărtat", sunt câteva dintre rânduri.

Între timp, atât expeditorul, cât şi destinatarul s-au stins din viaţă, fiecare poate, aşteptând un semn. Bărbatul nu s-a mai întors în România. Odată cu eliberarea sa, acesta a rămas în străinătate unde şi-a refăcut viaţa.

Cât despre soţia lui, din spusele cunoscuţilor, nu l-a uitat niciodată şi nu s-a mai recăsătorit. Şi-a aşteptat cu răbdare bărbatul, în speranţa că poate într-o zi îi va revedea chipul şi povestea lor va avea un final fericit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Poşta Română susţine că informaţiile privind scrisoarea trimisă în 1947 de un prizonier de război către soţia sa nu sunt reale