Antena Meniu Search
x

O tânără baschetbalistă a murit de cancer

O tânără baschetbalistă, campioană de juniori şi membră a echipe naţionale, s-a stins înainte să împlinească 20 de ani. Luisa a fost răpusă de o formă agresivă de cancer.

Vezi și

O tânără baschetbalistă, campioană de juniori şi membră a echipe naţionale, s-a stins înainte să împlinească 20 de ani. Luisa a fost răpusă de o formă agresivă de cancer.

În ultima perioada a avut dureri insuportabile, care nu cedau nici la morfină. Oncologii spun că tot mai mulţi tineri sunt loviţi de această maladie necruţătoare. În fiecare zi, în România cel puţin un copil moare din cauza cancerului.

A trăit cele mai mari bucurii într-o sală de baschet. Luisa Silaghi a pornit pe acest drum, inspirată de mătuşa ei, care a făcut baschet de performanţă. La început a jucat la Satu-Mare. Apoi, la Clubul Sportiv Universitatea Cluj.

Ultimul titlu la junioare l-a câştigat chiar înainte să se îmbolnăvească.

Cancer osos. În termeni medicali, sarcom ewing. Încet, încet Luisa a fost nevoită să renunţe la competiţii. Nu mai putea să joace. Boala a avasat foarte repede. S-a extins până la creier.

Nu există fericire de care să-ţi aminteşti fără tristeţe, scria Luisa pe facebook. Melancolia i se citea şi pe chip. Apropiaţii spun că a sperat până în ultima clipă. Că se va face bine şi va reveni pe teren. Şi că va termina facultate de informatică, la care era studentă.

Cancerul rămâne principala cauza a mortalităţiii copiilor şi tinerilor.

În fiecare an, în România peste 400 de tineri şi copii mor de cancer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » O tânără baschetbalistă a murit de cancer