Antena Meniu Search
x

Cea mai cunoscută tabără a elevilor din ţară nu mai există. Năvodari, visul copilăriei

Vă mai amintiţi de taberele de la Năvodari? De Albatros, Delfin, Cutezătorii şi Perla? În anii comunismului, aici veneau şi câte 12.000 de copii pe fiecare serie.

Vezi și

Vă mai amintiţi de taberele de la Năvodari? De Albatros, Delfin, Cutezătorii şi Perla? În anii comunismului, aici veneau şi câte 12.000 de copii pe fiecare serie. Astăzi, Năvodari-ul este în paragină, iar celelalte trei tabere de stat, câte au mai rămas pe tot litoralul, pot găzdui maximum 1000 de copii într-un sejur. Oricum, tot mai mulţi părinţi se orientează către taberele private, tematice. Cu foarte multe activităţi.

În anii comunismului, nava mare a vacanţei ancora la Năvodari. Tabăra găzduia, în fiecare vară, zeci de mii de copii veniţi din toată ţara. Acum, tabăra Năvodari e doar o amintire. Azi erau acolo doar vreo 20 de copii, veniţi din Suceava. Cazarea lor e în regim privat, iar o cameră costă 115 lei/zi.   

Pe tot litoralul românesc au mai rămas doar trei tabere de stat. Două sunt la Eforie, şi una la 2 Mai. Iar la Eforie, se fac ultimele pregătiri în aşteptarea copiilor.

Tabăra are 400 de locuri, iar preţul este de 80 de lei/zi. Părinţiii care vor să le ofere copiilor o vacanţă tematică, pot alege o taberă privată, unde sunt organiazate cursuri de dans sau de scufundări. Tabăra de la Corbu costă 1.200 de lei şi este un antrenament pentru minte şi corp. 

Deşi locurile sunt puţine, tot mai mulţi copii vor în tabără la mare. La Eforie Sud, de pildă, gradul de ocupare a crescut la 90%, cu mult faţă de anul trecut, când a fost de doar 65%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cea mai cunoscută tabără a elevilor din ţară nu mai există. Năvodari, visul copilăriei