Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O viitură puternică a făcut ravagii județul Arad

Furtunile violente continuă să creeze probleme, mai ales în vestul ţării! Locuitorii unei comune din Arad s-au trezit cu casele şi curţile pline de nămol, adus de o viitură puternică.

de Redactia Observator

la 09.06.2018 , 23:36

Furtunile violente continuă să creeze probleme, mai ales în vestul ţării! Locuitorii unei comune din Arad s-au trezit cu casele şi curţile pline de nămol, adus de o viitură puternică.

30 de minute a plouat peste localitatea Ghioroc din Arad. Dar nu cantitatea mare de apă căzută peste gospodării i-a speriat pe oameni, ci viitura care a urmat. Cantităţi impresionate de nămol şi crengi de copac au acoperit străzile şi curţile. 

Tineri şi bătrâni deopotrivă, oamenii s-au mobilizat imediat. Înarmaţi cu mături şi lopeţi, şi ajutaţi de un buldoexcavator, localnicii au început să cureţe urmele dezastrului. 

Vezi și

Chiar şi la o oră de la trecerea furtunii, cerul de deasupra localităţii era întunecat. Oamenii spun că, pe lângă cantitatea mare de apă căzută, de vină pentru situaţia creată ar fi şi unii viticultori din zonă, care ar fi schimbat terasamentele de pe dealuri.

Corneliu Popi Morodan, primarul comunei Ghioroc: "Este o plantaţie care este nou înfiinţată din care au venit foarte multe aluviuni. Ploaia asta a fost mai puternică decât poate şanţul să preia apă din versant

Probleme din cauza vremii au fost şi în Caraş-Severin. Două cartiere din Reşiţa au rămas fără alimentare cu energie electrică, la fel ca şi alte şapte sate şi comune din judeţ. 

Mehedinţi, Gorj, Dolj, Caraş-Severin şi zone din judeţul Hunedoara sunt sub atenţionare de cod galben până mâine dimineaţă la ora şase. Vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi căderi de grindină.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » O viitură puternică a făcut ravagii județul Arad