Antena Meniu Search
x

O zi de concediu medical costă 10 lei

Să fii bolnav în acte e mai simplu ca bună ziua. 10 lei e şpaga pentru o zi de concediu medical. Nu trebuie să suferi de vreo afecţiune. Diagnosticele sunt greu de verificat. La o adică, oricine poate avea o durere de mijloc care durează şi o spătămână.

Vezi și

 Portarii de la spitale ştiu cel mai bine mersul. Iar nimeni nu e stresat. Poliţia concediilor a fost desfiinţată. Aşa că totul merge ca pe roate. Urmăriţi un material filmat cu o cameră ascunsă.

Un concediu medical, fără a fi însă bolnav, se poate obţine cu uşurinţă în spitalele bucureştene. E de ajuns să găseşti intermediarul potrivit. De aici şi până la foaia semnată mai sunt câţiva paşi. În primul caz, paznicul a fost cel care ştia EXACT cum stau lucrurile.

În alt spital, aceeaşi situaţie. Doar că, de data aceasta, brancardierul a luat locul intermediarului. Şi, în doar câteva minute eşti bolnav în acte.

Iar angajatul nu se teme, mai ales că, nimeni nu-l veridfică. În 2010, atunci când poliţia concediilor a fost înfiinţată, rata concediilor medicale a scăzut cu 45%.

Doi ani mai târziu a fost desfiinţată. Prin urmare cererile de concediu medical au început să crească. La fel şi scuzele, pentru zilele în care nu avem chef să mergem la muncă.

Comisia pentru muncă împreună cu comisia de sănătate din Camera Deputaților au adoptat, luni, în ședință comună, un raport de respingere a Ordonanței de Urgență care prevede ca persoanele care se află în concediu medical să fie verificate la domiciliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » O zi de concediu medical costă 10 lei