Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Obiceiuri de Paște din Ţara Moţilor: puşcatul cu carbid sau bătutul la toacă

În inima munţilor Apuseni ici, mălaiul încă se face la moară, pâinea se coace în cuptorul cu lemne, iar încondeiatul ouălor de Paşte este o tradiţie care adună toată familia laolaltă. În preajma sărbătorilor, în fiecare casă din Ţara Moţilor miroase a bucate tradiţionale

de Redactia Observator

la 15.04.2019 , 10:11

În inima munţilor Apuseni ici, mălaiul încă se face la moară, pâinea se coace în cuptorul cu lemne, iar încondeiatul ouălor de Paşte este o tradiţie care adună toată familia laolaltă. În preajma sărbătorilor, în fiecare casă din Ţara Moţilor miroase a bucate tradiţionale, oamenii se îmbracă în straie populare şi nu lipsesc nici obiceiurile deosebite. Cum ar fi puşcatul cu carbid sau bătutul la toacă.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Ştiri sociale » Obiceiuri de Paște din Ţara Moţilor: puşcatul cu carbid sau bătutul la toacă