Antena Meniu Search
x

Obiceiuri de Paște din Ţara Moţilor: puşcatul cu carbid sau bătutul la toacă

În inima munţilor Apuseni ici, mălaiul încă se face la moară, pâinea se coace în cuptorul cu lemne, iar încondeiatul ouălor de Paşte este o tradiţie care adună toată familia laolaltă. În preajma sărbătorilor, în fiecare casă din Ţara Moţilor miroase a bucate tradiţionale

de Redactia Observator

la 15.04.2019, 10:11

Vezi și

În inima munţilor Apuseni ici, mălaiul încă se face la moară, pâinea se coace în cuptorul cu lemne, iar încondeiatul ouălor de Paşte este o tradiţie care adună toată familia laolaltă. În preajma sărbătorilor, în fiecare casă din Ţara Moţilor miroase a bucate tradiţionale, oamenii se îmbracă în straie populare şi nu lipsesc nici obiceiurile deosebite. Cum ar fi puşcatul cu carbid sau bătutul la toacă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Obiceiuri de Paște din Ţara Moţilor: puşcatul cu carbid sau bătutul la toacă