Antena Meniu Search
x

Video ANRE prelungeşte până la 30 iunie termenul până la care clienţii casnici pot alege furnizorul de energie

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei încearcă să atenueze criza de pe piaţa energiei generată de liberalizarea totală a acestei pieţe. Pe scurt, marii furnizori primesc permisiunea de a oferi reduceri consumatorilor clasici. Asta deşi absolut nimic nu îi impedica să facă asta nici până acum.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 21.01.2021, 19:59

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Este vorba despre o reducere de tip comercial care constă în aplicarea unei diferențe între prețul serviciului univesal aplicat până în primul semestru al acestui an și prețul unei oferte concurențiale care se află la cea mai mică valoare.

Noul ordin ANRE vine și cu obligații pentru furnizorul de energie. Oamenii trebuie să fie mai bine informați privind liberalizarea pieței energiei, dar vor primi acasă, lunar, până la 30 iunie, un formular de selecție de ofertă. Acest formular va cuprinde o ofertă de la un alt furnizor la cea mai mică valoare, o altă ofertă alternativă, dar și o ofertă a serviciului universal.

 ANRE a aprobat miercuri noul Ordin privind liberalizarea în energie, prin care le dă furnizorilor de ultimă instanță posibilitatea să ofere benevol reduceri de prețuri. Un ordinul inutil, spun experţii, deoarece nimic nu îi împiedica, până acum, pe acești furnizori să ofere discounturi consumatorilor casnici.

În plus aduce confuzie in randul consumatorilor. Şi asta pentru că vorbesc despre o tranziţie până la 30 iunie, deşi piaţa de energie s-a liberalizat la 1 ianuarie şi absolut toţi clienții care n-au trecut pe piața liberă plătesc acum preţ de serviciu universal, deci mai mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » ANRE prelungeşte până la 30 iunie termenul până la care clienţii casnici pot alege furnizorul de energie