Antena Meniu Search
x

Oboseala a făcut victime printre pelerinii veniţi la racla Sfintei Parascheva

Mii de pelerini au stat şi noaptea trecută, la Iaşi, în rândul care i-a dus la racla Sfintei Parascheva, dar şi la moaştele altor sfinţi

Vezi și

 Mii de pelerini au stat şi noaptea trecută, la Iaşi, în rândul care i-a dus la racla Sfintei Parascheva, dar şi la moaştele altor sfinţi. Oamenii au îndurat frigul, iar după rugă, au dus lupta cu oboseala.

Mii de pelerini au stat şi noaptea trecută, la Iaşi, în rândul care i-a dus la racla Sfintei Parascheva, dar şi la moaştele altor sfinţi. Oamenii au îndurat frigul, iar după rugă, au dus lupta cu oboseala. Unei femei i s-a făcut rău în biserică, după ce stătuse mai bine de opt ore la coada spre altar. Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor.

Medicii îi acordă femeii primul ajutor, în biserică. Este unul dintre sutele de cazuri, de când a început pelerinajul. Credincioşii ţin cu greu piept frigului şi oboselii. Un băieţel de cinci ani este erou printre pelerini. Cu tatăl său, a stat ore bune la coadă. S-a rugat la Cuvioasă să-l scape de diabet, boală care-l macină de mic. La moaşte, credinţa e mai presus de orice. Oamenii stau zile şi nopţi la marea sărbătoare, fără odihnă şi fără mâncare. Bătrânii se odihnesc pe borduri, se sprijină de garduri, dar nu se dau bătuţi. Cer iertare şi sănătate sfinţilor.

Ca să mai uite de frigul de afară, pelerinii au primit ceai cald din partea organizatorilor. Două mii de litri au fost împărţiţi numai noaptea trecută, celor care au stat la coadă la moaştele sfinte. Toţi cei care au ajuns să se închine la Sfânta Parascheva spun că aşteptarea a meritat, ca în fiecare an. După închinare, oamenii au aţipit în biserică. În această dimineaţă, când mulţi vor pleca spre casă.

Până acum, aproape 40.000 de credincioşi au reuşit să ajungă la raclele cu moaştele sfinte, iar pelerinajul se va încheia spre sfârşitul săptămânii viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Oboseala a făcut victime printre pelerinii veniţi la racla Sfintei Parascheva