Antena Meniu Search
x

Video "Ochiul Tomisului", înlocuit de un şantier. Uriaşa roată panoramică amplasată pe faleza Cazinoului din Constanţa a rezistat doar câteva luni

Roata nu se mai învârte la malul mării. Este vorba de roata panoramică amplasată pe faleza Cazinoului din Constanţa. După şapte luni de funcţionare, Primăria a decis s-o demonteze ca să facă loc unui şantier.

de Cătălina Pătru

la 24.01.2021, 21:46

Vezi și

Tomis Eye, roata panoramică din Constanţa, devine istorie

Roata din care puteai admira de la înălţime marea şi cazinoul, ar putea fi mutată în alt judeţ, dacă nu i se va mai găsi locul pe litoral.

Andreea Filip, reporter Observator: "De la 36 de metri înălţime se poate admira o parte din oraş şi din port, însă cel mai frumos peisaj este cel al falezei cazinoului şi, bineînţeles, al mării"

Andreea Filip - reporter Observator: "Dacă la finalul lunii iunie admiram o privelişte de sus, acum, la şapte luni distanţă, turiştii nu se vor mai putea bucura de un peisaj de la înălţime"

Constănţenii au botezat-o Tomis Eye, adică ochiul Tomisului, după mult mai celebra roată londoneză. În cele şapte luni, roata gigant a devenit atracţia turiştilor. Acum însă, va deveni istorie.

"Frumos ar fi fost să existe ca un punct de bucurie, ca o pată de culoare a oraşului, dar dacă primăria sau ceilalţi consideră că nu ar fi OK, vă daţi seama că e trist"

"Sincer, de câte ori am venit la Constanţa nu m-am dat niciodată în ea, dar de fiecare dată am trecut pe aici şi era super coadă. Cred că ar trebui să rămână. Dacă se şi face cazinoul, ar fi un punct de reper, zic"

Autoritzaţia de funcţionare a fost temporară

Primarul Constanţei susţine că firma care a amplasat roata a avut o autorizaţie temporară de funcţionare care a expirat. În plus, în 2019, a fost autorizat un şantier în acelaşi loc. În curând, va începe reabilitarea principalelor bulevarde din oraş, iar roata stă în drum. Constructorul îşi va depozita aici utilajele şi materialele. În cazul în care şantierul ar fi mutat, Constanţa riscă să piardă finanţarea europeană de 16 milioane de euro.

"Prostie ca în România nu o să vezi niciodată în nicio ţară din lumea asta"

Autorităţile locale vor să găsească un loc unde să o mute, pentru ca Tomis Eye să rămână la malul mării. Altfel, reprezentanţii firmei spun că vor duce roata panoramică în alt judeţ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » "Ochiul Tomisului", înlocuit de un şantier. Uriaşa roată panoramică amplasată pe faleza Cazinoului din Constanţa a rezistat doar câteva luni