Antena Meniu Search
x

Hotelierii de pe litoralul românesc încep să atragă turiștii cu oferte avantajoase

15 iunie este data considerată startul oficial al sezonului estival pe litoralul românesc. Iar un lucru e sigur. Turiştii nu vor să-l piardă, aşa că rezervările se fac la foc continuu. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 22.05.2020, 22:24

Vezi și
  • Prețurile de pe litoral pot ajunge și la 1.500 de euro pe noaptea de cazare.
  • Rezervările din sistemul early-booking i-au ajutat pe hotelieri.

Ca să ţină pasul cu grecii sau bulgarii, hotelierii au pus la punct tot felul de oferte. Pentru un sejur, turiştii vor plăti cu câteva sute de lei mai puţin anul acesta faţă de anul trecut. 

Mult aşteptatele sesiuni de bronz au fost însă înlocuite de sporturile individuale: unii aleargă pe malul mării, în timp alţii fac exerciţii cu mingea. 

Criza mondială aduce schimbări nu doar în planurile de vacanţă ale turiştilor, ci şi în calculele hotelierilor. 

Oamenii din turism se gândesc la tot felul de oferte pentru a-i convinge pe români să-şi facă vacanţa în ţară. Tarife reduse cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pachete last-minute şi flexibilitate la rezervări. 

De exemplu, la un hotel de 4 stele din nordul staţiunii Mamaia, un sejur de 7 nopţi costă anul acesta 4.700 de lei. Cu 500 de lei mai puţin faţă de anul trecut. 

Corina Martin, manager agenție: În jur de 200 de lei pentru o cameră pe noapte, pentru luna iunie, la un hotel de trei stele în Mamaia. Pentru un hotel de patru stele am putea plăti undeva în jur de 300 de lei. La tarifele mici se adaugă siguranţă, protecţie şi confort. 

Din oferte nu lipsesc nici apartamentele. Aici, familiile au intimitate deplină şi nici nu depind de restaurante. 

George Pancă, proprietar apartament: Acest apartament poate acomoda până la şase persoane. În iunie este undeva între 300 şi 350 de lei pe noapte. Noi am aplicat o reducere de minimum 10% la toate preţurile de anul trecut.

Ofertele depind însă de cerere. Mai ales în vârful sezonului. 

Răzvan Dobre, manager hotel 3 stele: Clienţii au început deja să sune, mai timid, pentru luna iunie. Din ce în ce mai mulţi pentru iulie şi august, să-şi facă rezervări. În iunie, tarifele pornesc de la 140, 150 de euro pe noapte, pe cameră şi în full sezon pot ajunge până la 200 de euro. 

Cristiana Belu, manager resort: Cu ajutorul rezervărilor făcute prin programul early booking avem deja asigurată o capacitate între 40 şi 60% pentru vara aceasta.

Tarifele au fost modificate şi pentru cazările de lux. Şi anul acesta, hotelierii aşteaptă turişti care să nu se uite la bani. 

În nordul staţiunii Mamaia sunt hoteluri unde găsiţi apartamente de 150 de metri pătraţi, cu terase care au vedere frontală la mare şi care costă 1500 de euro pe noapte. 

Zilele acestea, zeci de turişti au ajuns la mare pentru sporturi individuale. Hotelierii se aşteaptă ca numărul lor să crească odată cu deschiderea teraselor, de la 1 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Hotelierii de pe litoralul românesc încep să atragă turiștii cu oferte avantajoase