Antena Meniu Search
x

Oferte de studiu in cele mai bune institutii de invatamant din strainatate

Cele mai bune institutii de invatamant din Anglia, Danemarca, Elvetia sau Olanda isi prezinta zilele acestea ofertele de invatamant la malul marii.

Vezi și

Radu este elev in clasa a X-a la un colegiu de prestigiu din Constanta.

Chiar daca mai trebuie sa stea doi ani in bancile liceului, a inceput deja sa caute o facultate la care sa-si continue studiile. Nu in tara, ci peste hotare.

 “As vrea sa fac o facultate in strainatate. La noi se studiaza foarte multa teorie si practica este aproape 0. Facultatile straie sunt ore de practica, seminarii, daca esti inginer poti sa te duci la avioane sa-ti arate acolo cum se pune piulita”, spune Radu Simion.

Radu vrea sa urmeze o facultate de management, asa ca a incercat sa gaseasca una care sa corespunda cerintelor lui. S-a oprit mai intai la o universitate din Elvetia.

“Aceasta scoala are mai mult o programa creativa care combina hotelurile si managementul de design, iar aceasta este orienta mai mult spre afaceri si combina hotelurile, turismul si afacerile internationale”, i-a spus reprezentantul facultatii din Elvetia.

Taxa de scolarizare este de 28.000 de fraci elvetieni pe an. O suma pe care putini si-o pot permite, asa ca Radu a mers mai departe, pana la standul universitatii din Haga.

“In primul rand, in cadrul Universitatii de Stiinte Aplicate, ne concentram pe acest aspect. Este important sa gasesti un loc de munca dupa ce termini programul universitar, de aceea il faci. In timpul programului, beneficiezi de servicii de recrutare, asa ca faci intershipuri”, precizeaza reprezentanta facultatii din Haga.

Aici, taxa de scolarizare e mai mica. Aproape 2.000 de euro pe an. Pe langa aceasta suma, Radu mai are nevoie de bani de cazare, pentru hrana si alte cheltuieli.

Banii nu sunt singurul criteriu de admitere la universitatile din strainatate. Candidatii trebuie sa aiba note mari in timpul liceului, sa se implice in cat mai multe proiecte si sa vorbeasca foarte bine limba engleza.

In prezent, zeci de mii de tineri romani studiaza in universtitatile din strainatate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Oferte de studiu in cele mai bune institutii de invatamant din strainatate