Antena Meniu Search
x

Ofertele din extrasezon în staţiunile balneare, magnet pentru turiști

Tarifele practicate în extrasezon au reînviat turismul în staţiunile balneare. Tinerii sunt prezenţi în număr tot mai mare, şi fac concurenţă celor mai în vârstă, veniţi în astfel de staţiuni, în general, pentru tratament.

de Redactia Observator

la 08.09.2020, 11:34

Vezi și
  • Tarifele din extrasezon sunt practicate în peste 30 de stațiuni balneare de la noi din țară. Cele mai căutate sunt Băile Felix, Herculane, Tuşnad, Covasna, Sovata şi Vatra Dornei.

Începând cu luna aceasta, preţurile scad chiar şi cu 30% pentru cei care îşi rezervă o săptămână la Băile Felix, de exemplu.

Afectaţi grav de închiderea hotelurilor, angajaţii din Băile Felix vin cu oferte atractive pentru a creşte gradul de ocupare. Dacă anii trecuţi hotelurile erau pline, anul acesta, în plin sezon, turiştii nu ocupau mai multe de 80 la sută din capacitatea de cazare.

Dumitru Fechete – administrator complex hotelier: Nu mai putem compara nimic cu ce a fost anul trecut. Spre exemplu, anul trecut în luna septembrie deja aveam valorificat sejuririle de Crăciun, de revelion, anul ăsta avem valorificat vreo 40 la sută.

Pentru a fi siguri că în lunile de toamnă nu va bate vântul prin staţiune, hotelierii au oferte de neratat.

Dumitru Fechete – administrator complex hotelier: Dacă în sezon un sejur de cinci nopţi cu demipensiune costa în jur de 2000-2100 de lei, în perioada de extrasezon, după 15 septembrie, va costa 1400-1500 de lei.

În aceste pachete, turiştii beneficiază de tratament în bazinele cu apă termală, centru spa şi au acces gratuit la aquapark, dar şi două mese pe zi.

Olimpiu Opriş – turist: Pe aceeaşi sumă de bani într-o vacanţă în luna august iulie, acuma ai două-trei zile în plus. Aglomeraţia nu mai este la fel, lumea e puţin mai relaxată

Şi tarifele pentru procedurile medicale vor scădea în zilele următoare.

Dr. Gheorghe Moraru, director centru medical balnear: Noi mergem în această perioadă cu o reducere de 25 la sută a tarifelor pentru tratament.

Tarifele din extrasezon sunt practicate în peste 30 de stațiuni balneare de la noi din țară. Cele mai căutate sunt Băile Felix, Herculane, Tuşnad, Covasna, Sovata şi Vatra Dornei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ofertele din extrasezon în staţiunile balneare, magnet pentru turiști