Antena Meniu Search
x

Lia Olguța Vasilescu, despre înghețarea salariilor si pensiilor românilor în 2019

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a reacționat, sâmbătă, după dezvăluirile făcute de deputatul PNL Florin Cîţu privind înghețarea salariilor și pensiilor în anul 2019.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a reacționat, sâmbătă, după dezvăluirile făcute de deputatul PNL Florin Cîţu privind înghețarea salariilor și pensiilor în anul 2019.

Senatorul Florin Cîţu a anunțat, sâmbătă, că Guvernul a trimis în urmă cu câteva zile Comisiei Europene un document în care ar promite îngheţarea salariilor în sectorul bugetar în anul 2019 la nivelul lunii decembrie 2018.

Florin Cîţu a făcut acest anunţ pe pagina sa de Facebook, precizând că astfel PSD şi ALDE nu mai aplică legea salarizării unitare şi recunosc falimentul programuui de guvernare.

“PSD i-a trădat şi i-a minţit pe români. România în criză economică – PSD introduce măsuri de austeritate în 2019. Într-un document trimis Comisiei Europene, în urmă cu câteva zile, PSD+ALDE promit îngheţarea salariilor în sectorul bugetar în 2019 la nivelul lui decembrie 2018. PSD+ALDE nu mai aplică legea salarizării unitare (astfel recunosc falimentul programului de guvernare şi mă confirmă). Asta înseamnă că salariile sunt tăiate cu echivalentul ratei inflaţiei. În plus creşterea dobânzilor va tăia şi mai mult din puterea de cumpărare”, a transmis senatorul liberal.

Reacția Olguței Vasilescu la dezvăluirile privind înghețarea salariilor

În replică, Lia Olguţa Vasilescu susţine că Legea salarizării se va aplica aşa cum a fost votată de Parlament, pentru că guvernanţii vor găsi fondurile necesare plăţii pensiilor şi salariilor.

”Iar «s-a blocat guvernul», iar «nu mai sunt bani de pensii şi salarii», iar «nu se aplică legea salarizării». Asta aud de la opoziţie din două în două luni. Şi iar răspundem: aşa cum nu ne-am blocat până acum şi cum am găsit fondurile necesare plăţii pensiilor şi salariilor, aşa se va întâmpla şi anul viitor.

Legea salarizării se va aplica aşa cum a fost ea adoptată de parlament, chiar dacă lunile acestea a mai existat un scenariu şi anume să se aplice direct grila din 2022 în 2020, aşa cum au solicitat, în mod repetat, mai multe federaţii sindicale.

Consideram însă ca legea trebuie aplicată aşa cum a fost adoptată de parlament şi cum este in vigoare, cu aplicare etapizată până în 2022 şi creştere anuală cu 25 la sută din diferenţa până la grila din 2022”, a scris ministrul Muncii pe pagina de Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ea susţine că, mai mult, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoză, MMJS lucrează la creşterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an şi la diferenţierea salariului minim în funcţie de studii sau vechimea de peste 15 ani.

Olguţa Vasilescu prezintă şi calendarul creşterilor.

Ce spune Olguta Vasilescu despre inghetarea salariilor si pensiilor

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Lia Olguța Vasilescu, despre înghețarea salariilor si pensiilor românilor în 2019