Antena Meniu Search
x

Omul de încredere al preşedintelui Donald Trump a ajuns la Bucureşti într-o vizită fulger

Desfăşurare de forţe, seara trecută, în Bucureşti, unde a ajuns Şeful Departamentului de Stat al SUA. Rex Tillerson, mâna dreaptă a preşedintelui Donald Trump.

Vezi și

Desfăşurare de forţe, seara trecută, în Bucureşti, unde a ajuns Şeful Departamentului de Stat al SUA. Rex Tillerson, mâna dreaptă a preşedintelui Donald Trump, s-a întâlnit doar cu ministrul de Externe Teodor Meleşcanu. Vizita demnitarului american vine în contextul în care PSD întârzie în Parlament achiziţia sistemului de rachete Patriot, iar voci din opoziţie acuză Guvernul că nu are pregătiţi banii pentru prima tranşă, aproape 800 de milioane de dolari.

Secretarul de stat Rex Tillerson a făcut o escală în ţara noastră, la întoarcerea din călătoria efectuată în Asia, alături de Donald Trump. Un turneu care a inclus vizite în Japonia, Coreea de Sud, China şi Arhipelagul Filipine. Din Myanmar, Tillerson a oprit la Bucureşti. Escortat de serviciile secrete, a înnoptat la un hotel de 5 stele din centrul Capitalei.

Om de afaceri de carieră, Rex Tillerson are legături cu mulţi lideri ai lumii, chiar din ţări care nu au o relaţie tocmai bună cu SUA, cum ar fi Rusia. În România, demnitarul s-a văzut preţ de câteva minute cu ministrul de externe Teodor Meleşcanu şi cu ambasadorul american Hans Klemm.

Vizita sa neaşteptată a venit chiar în momentul în care achiziţia rachetelor Patriot de către ţara noastră a fost întârziată cu cel puţin o săptămână. Senatorii nu s-au prezentat la Comisia de Apărare, unde trebuia dezbătută legea privind cumpărarea sistemului de apărare.

Pe acelaşi subiect

Nicolae Fălcoi, Secretarul Comisiei de Apărare a Senatului: "Fie au rămas fără bani în alte zone care trebuie acoperite, şi s-au hotărât să nu mai achiziţioneze rachetele, fie domnul Dragnea ţine să ne pună într-o poziţie neplacută faţă de NATO şi faţă de americani."

În replică, Ministrul Apărării dă asigurări că ne vom respecta promisiunile.

Aproape 4 miliarde de dolari ne va costa sistemul Patriot, destinat interceptării rachetelor balistice inamice, parte a securităţii la graniţa de est a NATO. Un efort financiar apreciat în vară şi de preşedintele Donald Trump. 

În această toamnă, Guvernul României a început negocierile şi pentru cumpărarea a încă 36 de avioane F 16 direct din SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Omul de încredere al preşedintelui Donald Trump a ajuns la Bucureşti într-o vizită fulger