Antena Meniu Search
x

Opt fraţi ţinuţi în frig, nespălaţi şi fără mâncare, în Vaslui. Mama se apără: "N-a murit niciunul!"

Opt fraţi au fost ţinuţi în frig, nespălaţi şi fără mâncare, în Vaslui. Mama copiilor se apără şi spune senină: "N-a murit niciunul!". Cel mai mic dintre copii e un bebeluş de doar două luni.

de Redactia Observator

la 16.03.2019, 12:19

Opt fraţi au fost ţinuţi în frig, nespălaţi şi fără mâncare, în Vaslui. Mama copiilor se apără şi spune senină: "N-a murit niciunul!". Cel mai mic dintre copii e un bebeluş de doar două luni.

Copiii, cu vârste cuprinse între două luni și 15 ani, împărțeau cu părinții o singură cameră într-o casă insalubră, cu pământ pe jos și cu ferestre prin care șuieră vântul, de la marginea comunei Slobozia, în Vaslui.

Autoritățile locale au decis să îi ia pe toți opt de lângă părinți, din cauza condițiilor în care erau crescuți, scrie Libertatea. Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui susțin că frații erau murdari, flămânzi, dezbrăcați, iar singurul lucru de care nu duceau lipsă era bătaia.

"I-am găsit pe copii într-o mizerie de nedescris. Umblând prin frig, fără haine și fără încălțăminte, nemâncați, plini de păduchi și pișcați de purici, cu infecții netratate. Nu aveau nimic de mâncare, iar ca să amorțească gerul din încăpere, părinții dădeau foc hainelor murdare și rupte.", au declarat reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului, care au făcut mai multe vizite familiei înainte de a lua măsura plasamentului.

Pe acelaşi subiect

Potrivit acestora, de abuz nu a scăpat nici măcar bebelușul de două luni, pe care l-au găsit cu vânătăi pe corp. "În timpul vizitei, mama s-a purtat agresiv cu sugarul: l-a zdruncinat, l-a aruncat pe pat, îl ținea ca pe un obiect în brațe, punându-i viața în pericol.", susțin reprezentanții DGASPC Vaslui.

Autoritățile susțin că părinții, Ovidiu Mititelu și Valerica Mandache, au un venit de 2.600 de lei lunar din pensia de handicap a tatălui și din ajutoare sociale, dar nu le ofereau micuților nici măcar condiții minime de trai.

Mama copiilor îi contrazice pe reprezentanții DGASPC. Susține că le cumpăra copiilor mâncare și că aceștia nu umblau dezbrăcați: "Le luam de la magazin pâine, fasole, cartofi, chiar și cârnați. Am și haine pentru ei, pe care le primesc de la rude. O să amenajăm și camera, dar după ce ne revenim din șoc.", spune Valerica Mandache.

Nici ea și nici bărbatul ei nu înțeleg de ce le-au fost luați copiii. "N-a murit nici un copil. De ce ni i-au luat? Noi pentru ce mai trăim? O să ne spânzurăm amândoi.", au spus aceștia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Opt fraţi ţinuţi în frig, nespălaţi şi fără mâncare, în Vaslui. Mama se apără: "N-a murit niciunul!"