Antena Meniu Search
x

Opt români, arestaţi în Italia pentru mai multe jafuri

Opt români au fost arestaţi în Italia, iar autorităţile spun că sunt autorii a mai multe jafuri în bijuterii de lux din Europa. Poliţiştii erau pe urmele lor încă de anul trecut când, înarmaţi cu macete şi topoare, au dat o lovitură de 3 milioane de euro în Milano

Vezi și

 Opt români au fost arestaţi în Italia, iar autorităţile spun că sunt autorii a mai multe jafuri în bijuterii de lux din Europa. Poliţiştii erau pe urmele lor încă de anul trecut când, înarmaţi cu macete şi topoare, au dat o lovitură de 3 milioane de euro în Milano.

Comandoul paramilitar a dat lovitura cu exact un an în urmă la Milano. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată cum un tânăr sună la uşa bijuteriei. Pare interesat să cumpere un ceas. Când intră în magazin apar şi complicii săi. Opt oameni seamănă teroare printre clienţi şi vânzători. Au în mâini pistoale, macete şi topoare pe care le folosesc să spargă vitrinele cu bijuterii. Într-un minut şi 15 secunde fură 66 de ceasuri în valoare de 3 milioane de euro. Un singur român a fost arestat atunci în timp ce încerca să fugă pe o bicicletă de la locul jafului. Ceilalţi 7 au fost identificaţi cu ajutorul probelor de ADN dar şi al informaţiilor oferite de arestat. Acuzaţii au între 17 şi 23 de ani. Creierul operaţiunilor, stabilit în România, are 38 de ani.

Autorităţile cred că banda de români a dat lovituri similare şi in alte ţări europene. Atacau numai bijuterii de lux şi aveau reguli clare. Rămâneau maximum 3 zile în ţara în care avea loc jaful, apoi se întorceau în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Opt români, arestaţi în Italia pentru mai multe jafuri