Antena Meniu Search
x

Video Orban, despre producătorii din piețe: "Mulți sunt așa ziși producători, care și-au luat de la vreun primar știu eu ce avantaj" Video

Ludovic Orban, premierul României, a precizat, după măsurile de închidere a piețelor în spațiile închise, că în piețe, multe persoane sunt doar comercianți și nu producători. El a precizat că aceste persoane au relații privilegiate cu administratorii piețelor și nu produc nimic.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 12.11.2020, 17:56

Vezi și

Ludovic Orban: "În piețe, mulți sunt așa ziși producători. Care și-au luat de la vreun primar știu eu ce vantaj fără să aibă un metru pătrat de teren pe care să-l lucreze, și-au luat așa zis certificat de producător și care de fapt sunt numai niște comercianți care ocupă piețele având relații privilegiate cu administratorii de piețe și până la urmă împiedică producătorul autohton, hai să fim cinstiți"

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, şi-a cerut public scuze celor care până acum făceau comerţ în spaţii închise şi cărora le-a cauzat neplăceri pe o perioadă scurtă pentru închiderea pieţelor, dar a precizat că măsurile sunt trecătoare şi îşi vor arăta efectul pozitiv.

Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un raport de admitere la proiectul de lege care aprobă OUG 78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal - bugetare. Un amendament al lui Marcel Ciolacu şi senatorul PSD Daniel Zamfir admis prevede ca pieţele în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante şi talciocurile să rămână deschise în perioada stării de alertă, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că nu se poate ca Guvernul şi experţii să decidă unele măsuri – cum este închiderea pieţelor în spaţii închise, iar PSD, în Parlament, să decidă altceva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Orban, despre producătorii din piețe: "Mulți sunt așa ziși producători, care și-au luat de la vreun primar știu eu ce avantaj" Video