Antena Meniu Search
x

Organizatorii Untold şi Neversea continuă pregătirile, în ciuda pericolului de Covid-19

COVID-19 dă o lovitură grea şi organizatorilor de spectacole. Orice eveniment la care sunt aşteptaţi peste o mie de spectatori va fi reprogramat.

De Redactia Observator la 10.03.2020, 17:27
Vezi și
  • Balerinii ruşi au fost întorşi din drum de la aeroport.
  • Concertul de la Sala Palatului a fost anulat.

COVID-19 dă o lovitură grea şi organizatorilor de spectacole. Orice eveniment la care sunt aşteptaţi peste o mie de spectatori va fi reprogramat.

În Bucureşti, autorităţile au fost şi mai severe. Nimeni nu mai poate pune piciorul într-un teatru, muzeu sau o sală de concerte.

Singurele veşti bune, în acest context, vin de la organizatorii festivalurilor Untold şi Neversea, care au anunţat că pregătirile merg înainte.

Celebrii balerini ruşi au fost întorşi din drum de la aeroport. Veneau spre Bucureşti cînd au primit vestea că show ul lor a fost anulat. Gala Stelelor Baletului Rus trebuia să aibă loc la Sala Palatului. 2.000 de spectatori plătiseră bilet.

Mihaela Ionescu, organizator: E o măsură luată din scurt, fără o metodologie clară. Dacă mă întrebaţi pe mine, trebuia să ni se dea un termen de 48 de ore de punere în practică a acestei măsuri de forţă majoră. Eu am aflat de la televizor.

Reporter: Poţi să îmi cuantifici pierderea?

Mihaela Ionescu, organizator: Între zeci şi sute de mii de euro.

Organizatorii încearcă reprogramarea spectacolului în aprilie sau mai. Şi nu sunt singurii.

Doar la Sala Palatului, până la finalul lunii urmau să aibă loc 13 evenimente. Până pe 31 Martie, însă, sala de spectacol va arăta exact cum o vedeţi şi acum: complet goală.

Adrian Costache, director Sala Palatului: Cam 40 şi ceva de mii de persoane trebuiau să treacă pragul sălii palatului. Luna acesta ne vom ocupa de igienizareaa sălii.

Cursuri, congrese internaţionale, tîrguri de joburi, concerte, balet, operă sau expoziţi. Toate evenimetele cu peste 1.000 de invitaţi s-au anulat. Peste tot în ţară.

Şi evenimentele mici sunt incerte. Organizatorii ar trebui să obţină un aviz de la direcţia de sănătate publică. Doar că angajaţii DSP se plîng că nu au primit proceduri de la şefii lor.

În Bucureşti, primarul general a decis să închidă teatrele şi muzeele din subordine.

Alexandru Arşinel, actor: Crează o stare de panică pe care eu personal în viaţa asta nu am mai întâlnit-o. Măsura care se ia acum de suspendare a spectacolelor, ne taie din modul în care începusem primăvara asta, cu sala plină şi aşa mai departe.

Vasile Muraru, directorul Teatrului de Revistă: Vom reprograma spctacolele, cele 6 spectacole care ne privesc pe noi şi le cerem scuze oamenilor în numele teatrului şi în numele situaţiei.

Şi meciurile CSM se vor ține fără spectatori. Există însă locuri în care autorităţile nu au putut intervni.

Cel mai mare cinematograf din Capitală se află într-un mall şi are aproape 400 de locuri, adică mai multe chiar şi decât majoritatea teatrelor care şi-au suspendat activitatea luna acesta. Cu toate acestea, cu privire la sălile de cinema, nu s-a luat încă nicio măsură.

Explicaţia? Marile cinematorgrafele sunt în mall-uri, iar conducerea lor este privată.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Organizatorii Untold şi Neversea continuă pregătirile, în ciuda pericolului de Covid-19