Antena Meniu Search
x

Oscar: Cărțile din spatele celor mai premiate filme

În spatele unui film bun se află o carte excepțională. Află care sunt cărțile care au inspirat cele mai apreciate filme de Oscar.

- Pexels.com; Unsplash

De-a lungul timpului, mai mult de două treimi dintre filmele nominalizate sau chiar premiate la Oscar au fost inspirate din literatură, fie că este vorba de romane fictive sau cărți biografice. De la epicele povești de război, până la clasicele comedii romantice, este musai să arunci o privire peste cărțile din spatele celor mai îndrăgite filme de la Hollywood, care datează chiar din 1928.

Un film premiat este o carte premiată. După cum am mai spus, în spatele celor mai bune imagini se află o literatură detaliată și surprinzătoare. Cărțile cele mai folosite au fost cele cu povești istorice și cele romantice, care au adus un adevărat success filmelor.

Ecranizări premiate cu Oscar: adaptări ale celor mai îndrăgite cărți

Iată cele mai apreciate filme ale ultimilor ani care au atras atenția atât criticilor, cât și publicului larg:

  • The Revenant – Filmul a fost nominalizat la 12 categorii, inclusiv pentru Cel mai bun actor într-un rol principal, rolul care i-a adus lui Leonardo DiCaprio mult așteptata statuetă Oscar. Filmul a fost inspirat din romanul Răzbunătorul. Legenda lui Hugh Glass cartea scrisă de Michael Punke.
  • Carol – Filmul a fost nominalizat de 6 ori, având-o pe Cate Blanchett nominalizată la categoria Cea mai buna actrita in rol principal. Filmul se bazează pe un roman de dragoste, intitulat The price of salt de Patricia Highsmith și spune povestea de dragoste dintre Therese, o tânăra de 19 ani, care lucrează ca designer într-un magazin și Carol, o casnică aflată în divorț.
  • The Martian – Este filmul SF care a primit șapte nominalizări la cea de-a 88-a ediție a premiilor Oscar. Acesta a fost inspirit din cartea cu același nume, un roman SF scris de Andy Weir, care a fost publicat în 2011 și relansat în 2014.
  • The Big Short – Filmul tradus Brokerii apocalipsei a primit cinci nominalizări, Adam McKay și Charles Randolph adaptând cartea scrisă de Michael Lewis, Marea contracție economică. În interiorul mașinăriei infernale.
  • The Danish Girl – Filmul lui Tom Hooper a primit 4 mari nominalizări, inclusiv Cel mai bun actor în rol principal pentru Eddie Redmayne. Inspirat din cartea Daneza, scrisă de David Ebershoff, spune povestea controversată a lui Lili Elbe, una dintre primele transsexuale.

Anul acesta, gala premiilor Oscar va avea loc în data de 26 februarie, iar printre filmele nominalizațe care au fost bazate pe cărți sunt:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Oscar: Cărțile din spatele celor mai premiate filme