Antena Meniu Search
x

Ospățul cu pește de Buna Vestire, prima dezlegare din postul Paștelui

În borş, prăjit sau pe grătar, peştele a fost vedeta de pe mesele românilor. Dezlegarea de Buna Vestire a fost sărbătoare naţională.

Vezi și

În borş, prăjit sau pe grătar, peştele a fost vedeta de pe mesele românilor. Dezlegarea de Buna Vestire a fost sărbătoare naţională. La pescării şi târgurile de profil, cozile s-au format încă de dimineaţă. Cei care nu au vrut să stea prin bucătărie au găsit bunătăţile gata preparate la restaurant sau le-au comandat direct acasă. Iar firmele de catering abia au făcut faţă apelurilor.

Macroul a fost la mare căutare în pescăriile din Piteşti. Oamenii au plătit opt lei pentru un kilogram. Mulţi au căutat peşte ieftin, pe care să-l gătească rapid. 

Paradoxal, la malul mării, oferta nu a fost prea variată. Un kilogram de caras se vinde, la Constanţa, cu preţuri între opt şi zece lei. Cum oferta a fost slabă, oamenii s-au aşezat la cozi încă de la prima oră, ca să fie siguri că au ce pune pe masa de Buna Vestire. 

În Capitală, oferta a fost mai bogată. Însă, ceva mai costistoare. Creveţii şi scoicile s-au vândut, în hipermarketuri, cu peste 100 de lei kilogramul.

Pe acelaşi subiect

Cei care nu au vrut să piardă timp în bucătărie au găsit peşte de toate felurile la târgul din curtea Universităţii de Agronomie. Vedeta târgului a fost, însă, borşul, preparat din cinci feluri de peşte. Pofticioşii au aşteptat la coadă chiar şi jumătate de oră pentru o porţie.

Mâncare a fost şi pentru cei pe care vremea nu i-a convins să iasă din casă. Restaurantele şi firmele de catering au angajat oameni în plus ca să facă faţă comenzilor.

Tradiţia românească spune că, cine a mâncat peşte de Buna Vestire, se va simţi tot anul ca peştele în apă. Următoarea dezlegare la peşte din postul Paştelui va fi pe 1 aprilie, de Florii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ospățul cu pește de Buna Vestire, prima dezlegare din postul Paștelui